04.10.2014 18:40

Mārupes un Saulkrastu basketbolisti sezonu sāk ar uzvaru, carnikavieši – ar zaudējumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pirmās spēles Latvijas Basketbola līgas otrās un trešās divīzijas turnīros aizvadījušas trīs Pierīgas novadu komandas.

 

Pagājušās sezonas LBL2 bronzas laureāti Mārupes sporta centra (SC) basketbolisti jauno sezonu atklāja ar spēli pret basketbola kluba "Jēkabpils" dublieru komandu un svinēja uzvaru 76:62.

Pirmās ceturtdaļas beigās laukuma saimnieki mārupieši ar desmit gūtiem punktiem pēc kārtas panāca 23:12 pārsvaru, taču ļoti ātri to atkal pazaudēja (25:23). Pēc pirmā puslaika 36:33. Pēc pārtraukuma Mārupes SC komanda pamazām audzēja rezultāta starpību un otrā puslaika vidū jau bija nodrošinājuši izšķirošo pārsvaru 61:45.

Mājinieku labā ar 22 gūtiem punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Toms Straudovskis, 17 punktus iemeta Mārtiņš Zemturis, pa desmit punktiem – Jānis Ramšs un Artūrs Kramiņš.

Nākamais mačs Mārupes SC basketbolistiem plānots 11. oktobrī pret basketbola klubu "Ogre".

LBL2 pirmajā posmā 16 komandas sadalītas divās apakšgrupās. Pa piecām labākajām komandām no katras apakšgrupas otrajā posmā cīnīsies par 1.–10. vietu, pārējās – par 11.–16. vietu. Izslēgšanas turnīrā aprīlī piedalīsies astoņas labākās vienības.

LBL3 turnīrā atšķirīgām sekmēm sezonu iesāka Saulkrastu un Carnikavas komandas (dažas dienas iepriekš ar uzvaru turnīru sāka BK "Sigulda").

Saulkrastieši savā laukumā ar 73:60 pārspēja līgas jaunpienācējus Daugavpils novada Sventes sporta kluba "Bruņinieks" basketbolistus.

Pirmā puslaika izskaņā ar septiņiem gūtiem punktiem pēc kārtas viesi panāca 26:18 pārsvaru, taču līdz pamatlaika pēdējām tā bija lielākā rezultāta starpība. Līdzīgā cīņa ritēja teju punkts punktā, un vēl pusotru minūti līdz beigām laukuma saimnieku pārsvars bija tikai četri punkti (64:60). Atlikušajā laikā Saulkrastu komandai izdevās nosargāt savu grozu neskartu, pašiem gūt deviņus punktus pēc kārtas un izcīnīt grūtu uzvaru.

Mājinieku labā Inguss Immers guva 18 punktus, Toms Provejs 13 un Jānis Lāčaunieks 12 punktus.

Kaimiņi carnikavieši piektdien viesojās pie pagājušās sezonas LBL3 čempioniem BK "Salacgrīva" spēlētājiem un piedzīvoja zaudējumu 66:78.

Līdzīgi kā spēlē Saulkrastos arī šajā cīņā trīs ceturtdaļas nevienai komandai neizdevās iegūt vērā ņemamu pārsvaru, taču otrā puslaika vidū laukuma saimnieki veica izšķirošo 10:0 izrāvienu un iegūto handikapu vairs neatdeva.

Carnikavas komandas sastāvā rezultatīvākie ar 17 punktiem bija Edgars Vecums un Rolands Dovgjallo, 13 punkti Jāņa Ābola kontā.

Nākamās spēles LBL3 Pierīgas komandām paredzētas jau nedēļas sākumā. Pirmdien Carnikavas basketbolisti plkst. 20.30 pamatskolas sporta zālē uzņems SK "Ezerzeme"/Rēzekne vienību, bet otrdien plkst. 20 Saulkrastu sporta centrā viesosies basketbola klubs "Sigulda".

LBL-3 pirmajā posmā 17 komandas sadalītas divās apakšgrupās. Pa piecām labākajām komandām no katras apakšgrupas otrajā posmā cīnīsies par 1.–10. vietu, pārējās – par 11.–17. vietu. Izslēgšanas turnīrā aprīlī piedalīsies 12 labākās vienības.