26.04.2012 10:49

Sāksies skrējienu seriāls "Siguldas apļi"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas novada Dome un sporta biedrība "A2" jau otro gadu organizē skrējienu seriālu "Siguldas apļi".

Tas paredzēts pilsētas iedzīvotāju veselības uzlabošanai un nostiprināšanai, saturīgākai brīvā laika pavadīšanai un skriešanas popularizēšanai, kā arī izmantojams, lai sagatavotos startam Siguldas pusmaratonam, kas notiks 13. oktobrī.

Seriāla posmi notiks reizi mēnesī. Pavisam paredzēti septiņi posmi, pirmais no tiem – jau 26. aprīlī. Uzvarētāji tiks noskaidroti astoņās vecuma grupās, vērtējot piecus labākos startus visos seriāla posmos, informēja rīkotāji.

Atšķirībā no pagājušā gada, kad «Siguldas apļu» sacensības notika Gūtmaņalas apkārtnē, šoreiz pasākums notiks Siguldas Svētku laukumā. Startēt dalībnieki varēs jebkurā brīdī no plkst. 18 līdz 19.

Sporta speciālisti konsultēs ikvienu interesentu par to, kā sākt skriet, kā pareizi skriet, kā kontrolēt savu organismu skrējiena laikā, kā pareizi izvēlēties apavus un apģērbu skriešanai. Trase būs marķēta gan sacensību dienā, gan ikdienā, kas dos iespēju katram kontrolēt savus noskrietos metrus un kilometrus arī ārpus sacensībām un sekot savu rezultātu progresam visas sezonas laikā.