01.10.2014 10:08

Ulbrokas jaunie handbolisti viesojušies Igaunijā, florbolisti – Somijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
”Tupla Cup” turnīra uzvarētāji FS "Masters" U-14 komandas florbolisti ”Tupla Cup” turnīra uzvarētāji FS "Masters" U-14 komandas florbolisti FS "Masters"

Trīs florbola skolas "Masters"/Ulbrokas junioru komandas Helsinkos piedalījušās florbola turnīrā "Tupla Cup", bet divas Ulbrokas handbola komandas startēja starptautiskā turnīrā "Pilva Cup" Igaunijā.

"Tupla Cup" turnīrs ir viens no lielākajiem Somijā un tajā piedalījās 77 jauniešu florbola komandas 11 dažādās kategorijās. FS "Masters"/Ulbrokas klubu turnīrā pārstāvēja U-17 (1997./99. g. dz.), U-14 (2000./01. g. dz.) un U-12 (2002./04. g. dz.) puišu komandas, kuras turklāt bija vienīgie ciemiņi – visi pārējie bija dalībnieki no Somijas.


Turnīrā U-14 grupā dalībnieku skaits bija vismazākais – tikai četras komandas. Grupas spēles tika sāktas ar 1:2 zaudējumu pret "Tapanilan Erä". Turpinājumā uzvaras – 5:1 pret "SB Vantaa Cowboys" un 3:1 pret "Lempäälän Kisa". Tas deva pirmo vietu grupā un vietu finālā, kur jātiekas ar to pašu komandu, kas tika uzvarēta pēdējā grupas spēlē.

Finālā pirmie vadībā izvirzījās somi, taču pamatlaika izskaņā ulbrokieši panāca 1:1. Sekoja piecu minūšu pagarinājums, kurā uzvaras vārtus guva Edgars Vahšteins. Ar četriem vārtiem un trim piespēlēm viņam trešā pozīcija turnīra rezultatīvāko spēlētāju rangā.

U-12 kategorijā piedalījās sešas komandas. Vispirms tika izspēlēts viena apļa turnīrs un pēc tam sekoja spēles par godalgotajām vietām. Pirmajā posmā "FSM"/Ulbroka guva trīs uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, kas deva tiesības spēlēt "mazajā" finālā par trešo vietu, kur bija jātiekas ar "Tiikerit Eagles". Divreiz somi izvirzījās vadībā, bet abas reizes latvieši prata rezultātu izlīdzināt. Pamatlaiks noslēdzās 2:2, un sekoja pēcspēles metienu sērija, kurā veiksmīgāki bija Ulbrokas spēlētāji un vārtsargs.

Daniels Anis turnīrā ieņēma otro vietu rezultatīvāko spēlētāju rangā (10 punkti) un dalītu pirmo vietu labāko vārtu guvēju vērtējumā (9 "goli").

Vecākajā U-17 grupā ulbrokiešiem līdz medaļām nedaudz pietrūka. Apakšgrupā Latvijas komanda divreiz nospēlēja neizšķirti un piedzīvoja vienu minimālu zaudējumu (2:3) un turpināja cīņu B finālā, kur guva divas uzvaras un kopvērtējumā ierindojās piektajā vietā.

Individuālajā statistikā šajā grupā dominēja FS "Masters" florbolisti – Kristers Eglītis ar 12 punktiem kļuva par turnīra rezultatīvāko un viņam arī pirmā vieta labāko piespēlētāju rangā (7), bet par turnīra labāko snaiperi kļuva Reino Ješēvics, kuram seši gūti vārti.

Tajā pašā laikā Igaunijas pilsētā Pilvā notika starptautisks jauniešu handbola turnīrs, kurā piedalījās divas Ulbrokas komandas.

2000. gadā dzimušo puišu komandu turnīrā, aizvadot 2x15 minūtes garas spēles, Ulbrokas jaunie handbolisti apakšgrupas turnīrā ar 14:25 zaudēja Igaunijas "SK Tapa" un ar 23:33 "Pasvalys" no Lietuvas, bet ar 15:12 pārspēja "HC Tallas" no Igaunijas. Pusfinālā par 5.–8. vietu nācās piekāpties Sanktpēterburgas "Primoriskii" vienībai 13:30, bet mačā par septīto vietu tika pārspēta "Viljandi SK" vienība 19:18.

Labāk veicās Ulbrokas 2002. g. dz. puišu komandai, kas kopvērtējumā ierindojās ceturtajā vietā. Pirmajā posmā zaudējums "Viljandi SK" handbolistiem 11:27, uzvara pār Ludzu 19:15 un "HC Tallas" 26:9, kā arī neizšķirts 16:16 ar "HK Tapa". Pusfinālā nācās piekāpties vēlākajiem turnīra uzvarētājiem "Kingisepp" 8:23, bet spēlē par trešo vietu – vēlreiz "Viljandi SK" komandai 16:21.

Šajā vecuma grupas turnīrā piedalījās arī Salaspils handbola komanda, kas ar vienu uzvaru piecās spēlēs desmit vienību konkurencē ieņēma devīto vietu.