30.09.2014 15:09

Siguldas badmintonistiem cīņas Polijā un Valmierā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Marta Brengule Marta Brengule Siguldas badmintona klubs

Gados jaunākie Siguldas sporta skolas un badmintona kluba audzēkņi piedalījušies starptautiskā turnīrā Polijas pilsētā Suhedņovā. Pieredzējušākie aizvadījuši cīņas par tiesībām spēlēt Latvijas čempionāta finālturnīrā.

No jaunajiem siguldiešiem Polijā veiksmīgākās izrādījās meitenes jaunākajā U-11 vecuma grupā. Marta Brengule un Anna Kupča abas izcīnīja pa divām uzvarām apakšgrupu spēlēs un iekļuva pusfinālā, kur gan nācās piekāpties mājiniecēm. Citās grupās Siguldas badmintonistiem izslēgšanas turnīros iekļūt neizdevās.

Savukārt Valmierā aizvadīts trešais no četriem Latvijas badmintona čempionāta priekšsacīkšu posmiem, kurā dalībnieki sacenšas par tiesībām nākamgad piedalīties finālā.

Par uzvarētāju vīru vienspēļu turnīrā kļuva Siguldas kluba pārstāvis Jānis Kristaps Gulbis, kurš pusfinālā ar 17:21, 21:14, 21:10 pārspēja kluba biedru Didzi Gurecki, bet finālā ar 21:15, 22:20 cēsnieku Ivo Keišu. Spēlē par trešo vietu D. Gureckis triju setu cīņā piekāpās Andim Bērziņam.

Vīru dubultspēļu turnīrā otro vietu ieguva J. K. Gulbis un Teodors Kerimovs, kuri izšķirošajā mačā zaudēja badmintona kluba "Rīga" pārstāvjiem Edijam Līviņam un Tomam Preinbergam 22:20, 20:22, 11:21.

Dāmu vienspēļu turnīrā vienīgā siguldiete Liāna Lenceviča uzvarēja ceturtdaļfinālā, taču zaudēja pusfinālā un mačā par trešo vietu, finišējot ceturtajā pozīcijā. Savukārt pāru cīņās pirmo vietu ar uzvarām visās trijās spēlēs guva Inga Bleidele no Salaspils badmintona kluba un Aija Pope no BK "Rīga".

18. un 19. oktobrī notiks Siguldas novada, "Yonex" un Siguldas badmintona rīkotais atklātais turnīrs.

Valmieras turnīra finālisti Jānis Kristaps Gulbis un Ivo KeišsValmieras turnīra finālisti Jānis Kristaps Gulbis un Ivo Keišs