30.09.2014 12:37

Ķekavas kluba regbistiem – Lietuvas čempionāta bronza

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas kluba regbistiem – Lietuvas čempionāta bronza RK "Miesnieki"

Pagājušas nedēļas nogalē Kauņas centrālajā stadionā notika svarīga Lietuvas atklātā čempionāta spēle starp vietējo "Ažuolas/Tauras" un Ķekavas novada "Transact Pro/Miesnieki" komandu.

Sīvā cīņā uzvaru ar 20:12 (17:12) izcīnīja viesi, un šis panākums jau pirms pēdējās kārtas ļāva "Miesniekiem" Lietuvas čempionāta nodrošināt trešo vietu.

Gandrīz visi punkti šajā mačā tika gūti pirmajā puslaikā, informē Delfi.lv. Rezultātu atklāja "Transact Pro/Miesnieki", kad uzvarēja sāncenšu autu un Kristaps Andersons piezemēja bumbu lietuviešu ieskaites laukumā – 5:0. Pēc kāda laika sprīža Emīls Balodis viesu pārsvaru dubultoja, panākot jau 10:0. Taču "Ažuolas" regbisti spēja atbildēt ar sekmīgu izrāvienu un precīzu realizācijas sitienu, samazinot rezultāta starpību līdz 7:10.

Iniciatīva gan joprojām bija "Miesniekiem", un itin drīz to materializēja Viktors Silvoniks ar piezemējumu un Valters Raņķis ar precīzu realizācijas sitienu, panākot 17:7. Vēl pirmajā mača daļā pēc ilga uzbrukuma piecus punktus atguva laukuma saimnieki – 17:12.

Otrajā puslaikā spēle ritēja ar nelielu "Ažuolas" pārsvaru, taču samazināt rezultātu viņiem neizdevās. Toties "Transact Pro/Miesnieki" francūzis Pols Makvere iesita soda sitienu, palielinot viesu pārsvaru līdz 20:12. Tā arī noslēdzās šī interesantā spēle.

"Transact Pro/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris: "Sāncenši bija nopietni gatavojušies šai spēlei. Viņiem palīgā bija atbraukuši pat vairāki ārzemēs dzīvojoši un strādājoši regbisti. Šoreiz atzinīgus vārdus jāsaka par mača tiesnešiem, kuri visu spēli novadīja objektīvi un bez kļūdām. Te joprojām prātā nāk iepriekšējā spēle pašu laukumā pret "Vairas/Kalvis", kad pēdējās sekundēs nācās zaudēt soģa kļūdas dēļ. Ja tās nebūtu, iespējams, ka mēs vēl varētu pacīnīties par sudraba godalgām. Mačā pret "Ažuolas" mūsu puiši parādīja sevi no labākās puses. Jāpiebilst, ka vairāki laba līmeņa regbisti pat netika laukumā."

Vēl vienā svarīgā Lietuvas čempionāta mačā Šauļu "Baltrex" ar 24:17 pārspēja citu Šauļu vienību "Vairas/Kalvis", praktiski nodrošinot kaimiņvalsts 2014. gada čempionu titulu.

Jāatgādina, ka Latvijas regbija čempionātā "Miesnieki" piedalās ar otro komandu "Ulre"/Ķekavas NSS, kam 11. oktobrī paredzēta finālspēli par piekto vietu ar kluba "LMT/Eži" dublieriem.