29.09.2014 16:51

Pirmie Jūrmalas skriešanas svētki pulcē trīs tūkstošus dalībnieku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kārtējos panākumus Latvijas mēroga skriešanas sacensībās guvusi mārupiete Jeļena Ābele, kura uzvarēja dāmu konkurencē piecu kilometru distancē.

 

Skriešanas svētkos Majoru pludmalē sev piemērotu distanci varēja izvēlēties gan profesionāli un pusprofesionāli sportisti, gan tie, kuriem skriešana ir tikai vaļasprieks. Dalībniekiem bija iespēja startēt 10 km un 5 km distancē, izveidot četru cilvēku komandu un piedalīties 10 km stafešu distancē. Bija arī padomāts par Jūrmalas skriešanas svētku mazākajiem dalībniekiem, kuriem bija sava 0,5 km gara bērnu distance.

Par uzvarētāju piecu kilometru skrējienā, kurā startēja gandrīz 500 dalībnieku, kļuva Jānis Višķers, kurš finišēja pēc 16 minūtēm un četrām sekundēm, bet 15. vietā absolūtajā vērtējumā un pirmā starp dāmām bija Jeļena Ābele (18:17). Tuvāko sekotāju Kitiju Valteri viņa apsteidza par 24 sekundēm.

10 km skrējienā vīriem labākais izrādījās Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Dmitrijs Jurkevičs (31:59), bet ceturtais mērķi sasniedza Dmitrijs Serjogins no Mārupes (33:49). Izturīgākā starp dāmām bija Anita Kažemāka.

Sacensību dalībniekiem bija sarūpēts vērienīgs naudas balvu fonds vairāk nekā 13 000 eiro vērtībā, kā arī balvas no Jūrmalas skriešanas svētku atbalstītājiem. Īpašas balvas saņēma arī tie dalībnieki, kas bija īpaši un radoši piedomājuši pie sava vizuālā tēla. Balvas tika piešķirtas tādās nominācijās kā Košākais sporta tērps, Garākie mati, Nogurušākais skrējējs, Vecākais skrējējs, Kuplākā ģimene, Stilīgākais skrējējs un Stilīgākā skrējēja.