29.09.2014 12:53

Orientieristi sadalījuši valsts čempionāta medaļas maratona distancēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Orientieristi sadalījuši valsts čempionāta medaļas maratona distancēs www.aluksneok.lv

Alūksnes pusē ar vairāku Pierīgas novadu orientieristu piedalīšanos sadalītas Latvijas čempionāta godalgas maratona distancē.

Jau tradicionāli sportisti no Pierīgas ierindojās starp laureātiem gan jauniešu, gan senioru vecuma grupās.

S18 vecuma grupā jaunietēm 9 km distancē zelta medaļu izcīnīja Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas un orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāve Laura Leiboma, bet ceturtā šajā grupā bija Kendija Aparjode no Saulkrastiem, kura kluba biedrenei zaudēja nepilnas septiņas minūtes.

Otro vietu S20 grupā ieņēma Madara Šadrina no Carnikavas, bet trešajās vietās ierindojās siguldiete Magda Cigle S14 grupā un Zelma Lapiņa no Ādažu BJSS.

Latvijas čempionu titulus senioru grupās izcīnīja ādažniece Ruta Kukka S60 vecuma grupā un carnikavietis Pēteris Novikovs V70 grupā (abi pārstāv orientēšanās klubu "Kāpa"). Otrās vietas ieguva siguldiete Rudīte Šterna (S65), carnikavietis Sergejs Šadrins (V45), mārupietis Kārlis Magons (V60) un baldonietis Andris Tauvens (V65), trešo – Gunārs Ostups no Carnikavas (V75).

Elites grupās uzvaras izcīnīja Jānis Krūmiņš no sporta kluba "Briksnis" un Līga Ārniece no orientēšanās kluba "Ozons", kurai Irita Puķīte no Saulkrastiem 15,1 km distancē zaudēja nepilnu pusstundu un ieņēma ceturto vietu.

Šosestdien Krimuldas novadā notiks tradicionālās orientēšanās sacensības "Rudens kauss", kas vienlaikus būs arī Latvijas kausa izcīņas kārtējais posms.