29.09.2014 10:54

Ar Rīgas duatlona sacensībām finišējusi triatlona sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar Rīgas duatlona sacensībām finišējusi triatlona sezona www.sportlat.lv

Baltijas kausa izcīņā un Latvijas Triatlona federācijas kausa izcīņas posmā duatlonā, kā ierasts, starp labākajiem vairākās vecuma grupās ierindojušies Pierīgas novadu sportisti.

Sacensībām Biķernieku kompleksajā sporta bāzes teritorijā bija pieteikuši vairāk nekā 250 sportistu gan no Latvijas, gan Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Dalībnieki vispirms veica skriešanas distanci, pēc tam brauca ar divriteni un beigās vēlreiz atgriezās skriešanas aplī.

Galvenajā distancē (6,4 + 27,5 + 3,2 km) par uzvarētāju otro gadu pēc kārtas kļuva Andrejs Dmitrijevs, kurš finišēja pēc stundas, 16 minūtēm un 1,9 sekundēm. Septiņas minūtes viņam zaudēja Jānis Ozoliņš no Jaunmārupes, kurš absolūtajā vērtējumā ieņēma astoto vietu un uzvarēja M40 vecuma grupā, kurā trešajā vietā ierindojās siguldietis Kaspars Kārkliņš.

M50 grupā attiecīgi trešo un ceturto vietu ieguva Uldis Kirtovskis no Salaspils (1.31:18,6) un carnikavietis Raimonds Garenčiks, bet F50 grupā dāmām ceturtā bija Vizbulīte Rukkalne no Krimuldas novada Raganas.

3,2 + 16,5 + 1,6 km distancē tautas grupā dāmām trešo vietu ieņēma Zane Muceniece no Ikšķiles (1.00:34,0), bet M19 grupā jauniešiem labākais no Latvijas sportistiem bija ādažnieks Dainis Krasovskis (51:00,8), kurš ieņēma trešo vietu aiz diviem Baltkrievijas triatlonistiem.

Savukārt 1,6 + 5,5 + 0,9 km distancē bērniem septīto vietu absolūtajā kopvērtējumā un otro vietu M11 vecuma grupā izcīnīja Artūrs Liepa no Carnikavas novada Kalngales (23:00,1), kurš tikai deviņas sekundes zaudēja uzvarētājam daugavpilietim Daņilam Proščinko.

Ceturtais šajā grupā bija Ričards Sniedze no Ādažiem, bet meitenēm F13 grupā labāko desmitniekā finišēja Renāte Rodionova no Carnikavas un Luīze Opolā no Ikšķiles.