28.09.2014 19:03

Ķekavas florbola komandas piekāpjas čempioniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas virslīgas florbola čempionātā otro zaudējumu trijās spēlēs piedzīvojuši "Ķekavas Bulldogs" spēlētāji; pirmās cīņas aizvadījušas abas Ķekavas dāmu vienības.

Ķekavietes jauno sezonu sākušas atšķirīgām sekmēm. "Ķekavas Bulldogs" pirmajā spēlē savā laukumā ar 6:4 uzvarēja Rīgas Stradiņa universitātes komandu. Izšķirošie notikumi risinājās otrajā trešdaļā un trešā perioda sākumā, kad mājinieces guva piecus vārtus pēc kārtas un no 1:2 panāca 6:2 savā labā. Divus vārtus "buldodžu" labā iemeta Zanda Ozoliņa, pa vieniem – Antra Berkina, Kristīne Degina, Līga Vancāne un Edīte Ozoliņa.

Savukārt FK "Ķekava" florbolistes virslīgas turnīru iesāka ar zaudējumu 3:8 pagājušās sezonas finālistu divcīņā pret Kocēnu "Rubeni". Trešajā minūtē ķekavietes vadībā izvirzīja Elīza Elizabete Bērziņa, taču otrreiz mājinieču vārtos bumbiņa ielidoja tikai otrā perioda vidū, kad pretējos bija pabijusi jau sešas reizes. Vēl ar precīziem metieniem FK "Ķekava" rindās izcēlās Laura Vancāne un Paula Brunovska.

Divas dienas pēc dramatiskās uzvaras pār Latvijas vicečempioniem Lielvārdes florbolistiem "Ķekavas Bulldogs" vīru komanda viesos tikās ar otriem iepriekšējās sezonas finālistiem "Cēsu alus/Lekrings" vienību un bija spiesti atzīt čempionu pārākumu. Pirmās trešdaļas izskaņā vēl tikai 2:4, bet beigās 4:16. Trīs vārtus viesu labā guva Matīss Jansons, vienus – Ēriks Akulovs.

Spuņciemā ar sporta kluba "Babīte" spēli pret Liepājas florbola kluba "Kurši" otro komandu sācies Latvijas pirmās līgas turnīrs. Rezultatīvajā cīņā pēc divām trešdaļām vadībā ar 6:4 bija liepājnieki, taču mača pēdējo posmu daudz veiksmīgāk aizvadīja Babītes florbolisti, kuri beigās svinēja uzvaru 9:7. Pa diviem precīziem metieniem laukuma saimnieku labā guva Bruno Ritums un Edgars Haferbergs.

Pirmās līgas turnīrā šosezon Pierīgas novadus pārstāv arī Saulkalnes komanda, kas mājas spēles aizvadīs Salaspilī, kā arī florbola klubs "Rīga", kas laukuma saimnieku statusā mačus aizvadīs Saulkrastos.