25.09.2014 12:04

Pierīgas novadu novusisti sacenšas Latvijas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu novusisti sacenšas Latvijas čempionātā arhīvs

Latvijas individuālā novusa čempionāta pirmās kārtas turnīrā Ķekavas sporta klubā piedalījās 16 novusa meistari no Babītes, Baldones, Ķekavas un Olaines.

 

Tāpat kā citos priekšsacīkšu posmos, sacensības notika pēc Šveices sistēmas 11 kārtās līdz četru setu uzvarai katrā mačā. Nākamajai kārtai kvalificējās desmit labākie spēlētāji.

Par turnīra uzvarētāju kļuva ķekavietis Guntars Stepiņš, kurš izcīnīja desmit uzvaras un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu (20 punktu). Aiz viņa ierindojās Elmārs Štubis no Olaines (18 p.) un baldonietis Roberts Čudars (14 p.). Latvijas čempionāta otrajā posmā iekļuva arī Staņislavs Kojalovičs, Ivars Kampars un Ivars Osītis no Babītes, Edvīns Ausējs un Ivars Rūja no Olaines, Modris Ķipurs no Baldones un Leons Sabaļavskis no Ķekavas.

Vienlaikus Rīgā notikušajā turnīrā divas pirmās vietas izcīnīja Sējas novada novusa meistari Aleksejs Mironovs un Andris Betlers. Pirmais no viņiem 11 mačos guva astoņas uzvaras, otrais – septiņas.

Savukārt Bauskā sestajā vietā ierindojās un Latvijas čempionāta nākamajai kārtai kvalificējās Fjodors Iļjins no Baldones, kurš uzvarēja septiņās no 11 cīņām.

Latvijas novusa čempionāta otrā posma turnīri notiks 27. septembrī, trešais posms (sešpadsmitdaļfināls) 11. oktobrī, kad savu turnīru sāks arī dāmas, bet fināls paredzēts 29. novembrī.