25.09.2014 11:01

Siguldas regbisti netiek pie Siguldas kausa

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas regbisti netiek pie Siguldas kausa arhīvs

Siguldas Depo laukumā noslēgusies Latvijas čempionāta regbijā-7 pirmās līgas sezona. Piektajā posmā, kas vienlaikus bija arī Siguldas kausa izcīņa, triumfēja Vecumnieku novada komanda, kas izšķirošajā cīņā par titulu dramatiskā spēlē uzvarēja regbija klubu "Sigulda" ("RKS").

 

Vecumnieku novada regbisti jau pirms pēdējā posma bija nodrošinājuši sev uzvaru sezonas kopvērtējumā. Savukārt siguldiešiem bija krietni jānopūlas, lai nosargātu otro vietu kopvērtējumā, turklāt savā laukumā un savu skatītāju priekšā mērķis bija sezonu noslēgt ar izcīnītu Siguldas kausu.

Siguldas regbija klubā informēja, ka kausa liktenis noskaidrojās turnīra pēdējā spēlē starp Siguldas un Vecumnieku novadu komandām. Pirmie vadībā izvirzījās mājinieki, ar piezemējumu panākot 5:0. Oponenti uz to atbildēja ar gūtu piezemējumu un precīzu realizācijas sitienu (5:7).

Turpinoties saspringtai cīņai, punkti spēlē krājās gausi. Otrreiz spēlē vadībā izvirzījās "RKS" komanda, pēc gūta piezemējuma un precīza realizācijas sitiena panākot 12:7. Šāds rezultāts noturējās gandrīz visu otro puslaiku, taču pēdējais vārds tomēr piederēja sezonas līderiem. Līdz ar spēles beigām viņi veica piezemējumu un iesita realizācijas sitienu, pamatīgi sarūgtinot mājinieku komandu – 12:14.

Līdz ar to otro gadu pēc kārtas Siguldas kausu izcīnīja Vecumnieku novada regbisti. Otro gadu pēc kārtas Vecumnieki kļuva arī par pirmās līgas čempioniem, otro gadu pēc kārtas siguldiešiem atvēlot vicečempionu godu. Trešo vietu sezonas kopvērtējumā izcīnīja Grobiņas "Vikingi".