18.09.2014 16:10

Babītes novusistam Latvijas veterānu čempionāta bronza

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Staņislavs Kojalovičs izcīnījis trešo vietu vecākajā grupā 70+ grupā 1944. gadā un agrāk dzimušajiem.

Turnīrā, kas notika Ogrē un kurā piedalījās 33 novusa vecmeistari, dalībnieki aizvadīja pa desmit mačiem un varēja savākt maksimālo punktu skaitu divdesmit. Beigās izrādījās, ka pa 16 punktiem ir savākuši trīs novusisti, taču pēc papildrādītājiem pirmo vietu ieguva valmierietis Dainis Ķelle, otro – Aivars Ālers no Ogres, bet S. Kojalovičam pienācās trešā pozīcija.

Latvijas veterānu novusa čempionāts aizritēja vēl divās vecuma grupās vīriem un trijās dāmām. 50+ grupā dāmām (1955./64. g. dz.) vienu vietu aiz laureātu trijnieka 14 dalībnieču konkurencē palika ķekaviete Dzintra Čudare, kura uzvarēja astoņās spēlēs un zaudēja piecās, savācot 16 punktus no 26 iespējamiem.

60+ grupā (1945./54. g. dz.) astotajā vietā ar 16 punktiem no 30 iespējamiem ierindojās Regīna Andersone no Ķekavas, bet 50+ grupas turnīrā vīriem, kas notika Ķekavā, 11. pozīcijā finišēja Sergejs Varša no Babītes.

Šīs nedēļas nogalē paredzēti Latvijas individuālā novusa čempionāta pirmās kārtas astoņi turnīri. Viens no tiem notiks Ķekavā, un paredzams, ka tajā piedalīsies novusisti arī no Olaines, Ropažiem, Babītes un Baldones. Latvijas čempionāts piecos posmos ritēs līdz novembra beigām.