16.09.2014 16:50

Mārupieši un siguldietes – pasaules vicečempioni skrituļslalomā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas komanda - pirmā no kreisās Latvijas komanda - pirmā no kreisās http://www.world-inline-alpine-committee.org

Latvijas skrituļotāji izcīna otro vietu komandu sacensībās, Kristaps Zvejnieks – arī individuālajā distancē.

Vācijas pilsētā Oberhundemā notikušajā pasaules čempionātā medaļas tika sadalītas trijās individuālajās sacensībās, kā arī komandu ieskaitē.

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš panākumus pasaules līmeņa mačos skrituļslalomā jau bija guvis iepriekšējos gados, individuāli veiksmīgākais bija pēdējā dienā, kad notika sacensības slalomā. Divu mēģinājumu summā viņš uzvarētājam Manuelam Alesandro Cērleinam no Vācijas zaudēja 0,32 sekundes un izcīnīja sudraba medaļu. Piektajā vietā ierindojās Kristapa brālis Miks, bet jaunākais no Zvejniekiem 16 gadus vecais Dāvis nekvalificējās otrajai distancei.

Iepriekš norisinājās sacensības paralēlajā slalomā, kur pēc viena kvalifikācijas brauciena 32 labākie sacentās aci pret aci pēc izslēgšanas turnīru likumiem. Kristaps Zvejnieks pēc uzvarām pirmajās trijās kārtās – turklāt otrajā pār brāli Miku – par 0,02 sekundēm zaudēja gan pusfinālā, gan cīņā par trešo vietu un palika ceturtajā vietā.

Savukārt milzu slaloma disciplīnā Kristaps ieņēma 12. un Miks 17. vietu pusotra simta dalībnieku konkurencē. Pasaules kausa kopvērtējumā vecākais no brāļiem Zvejniekiem ieņēma septīto vietu, jo šogad bija piedalījies tikai trijos no sešiem posmiem.

Sudraba medaļu Latvijas skrituļslaloma braucēji izcīnīja komandu sacensībās. Siguldietes Ieva Meldere un Marta Garā un mārupieši Kristaps un Miks Zvejnieki piekāpās vienīgi Vācijas sportistiem, toties apsteidza piecu citu valstu skrituļotājus.

Dāmu individuālajās sacensībās labākā no latvietēm bija Ieva Meldere. Milzu slalomā viņa ieņēma 17. un slalomā 24. vietu, bet paralēlajā slalomā izstājās izslēgšanas cīņu pirmajā kārtā.