16.09.2014 15:33

Riekstukalnā finišējusi "Vivus.lv" MTB maratona sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Riekstukalnā finišējusi "Vivus.lv" MTB maratona sezona Katrīna Gatere

Ar siguldieša Raivja Zīmeļa uzvaru kopvērtējumā nedēļas nogalē Baldones novada Riekstukalnā finišējis "Vivus.lv" kalnu divriteņu (MTB) sacensību seriāls.

Galvenajā "Veloprofs" maratona distancē pirms pēdējā posma kopvērtējuma līderis bija Oskars Muižnieks, taču pēdējās sacensībās 54 km distancē viņš palika tikai 22. vietā un zaudēja pirmo pozīciju R. Zīmelim, kurš finišēja sestais 33 sekundes aiz uzvarētāja Arņa Pētersona. Rēķinot piecus labākos rezultātus sešos aizvadītajos posmos, R. Zīmelis summā savāca 7491 punktu, bet O. Muižnieks – par trim punktiem mazāk.

Par uzvaru maratona distances absolūtajā kopvērtējumā bijušais Latvijas izlases biatlonists, kurš pārstāv "My Sport/Stevens" komandu, saņēmis jaunāko "Samsung" telefonu ar 4G, kā arī nopelnījis titulu "Gada sportists "Vivus.lv" MTB maratonā", informēja rīkotāji.

Ceturto vietu Riekstukalnā izcīnīja ikšķilietis Pēteris Janevics no "DPA" komandas, bet trešā gan pēdējā posmā, gan kopvērtējumā S35 vecuma grupā dāmām bija "ĀdažiVelo" komandas pārstāve Inese Liepiņa.

"Latvijas valsts meži" MTB pusmaratona distancē pēdējā posmā otro vietu tautas grupā dāmām izcīnīja carnikaviete Justīne Brūvere, kura iepriekšējos šosezon "Vivus.lv" posmos nebija piedalījusies un līdz ar to uz augstu vietu kopvērtējumā nepretendēja.

Viņas novadniece Renāte Rodionova uzrādīja labāko rezultātu S12 vecuma grupā meitenēm. Savukārt jauniešu grupā (1998./2001. g. dz.) pirmā gan posmā, gan sezonas summā bija Krista Ratniece no Ķekavas novada sporta skolas, kura turklāt arī bija trešā labākā starp dāmām.

Kā ierasts, pasākumā notika arī bērnu sacensības, kurās laureātu vidū izdevās iekļūt mārupietim Lūkasam Rafaelam Krūmiņam, baldonietēm Agatei Kupčai un Samantai Sondorei, kā arī Ernestam Neļķem no Garkalnes.