16.09.2014 12:52

Siguldas badmintonisti spēlē Lietuvā un pašu mājās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas badmintonisti spēlē Lietuvā un pašu mājās Siguldas badmintona klubs

Siguldas sporta skolas un badmintona kluba pārstāvji pagājušās nedēļas nogalē piedalījušies "Yonex" Lietuvas atklātajā junioru čempionātā, kā arī jaunatnes reitinga sacensībās Siguldā.

Klaipēdā notikušajā turnīrā U-19 vecuma grupā Latviju pārstāvēja četri badmintonisti. Vislabāk veicās Kristapam Jānim Gulbim pārī ar Niku Podosinoviku jauniešu dubultspēļu turnīrā. Viņi iekļuva ceturtdaļfinālā, kur trijos setos 10:11, 8:11, 9:11 piekāpās Mario Saunperem un Mihelam Lānesam no Igaunijas.

Vienspēļu turnīros K. J. Gulbis izstājās jau pēc pirmā mača, bet N. Podosinoviks izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja zaudējumu astotdaļfinālā. Viena uzvara Nikam arī jaukto dubultspēļu turnīrā, kurā viņa partnere bija siguldiete Jekaterina Romanova, – astotdaļfinālā Latvijas duets piekāpās vienaudžiem no Lietuvas. Vienspēlēs gan J. Romanova, gan arī Liāna Lenceviča bija spiesta izstāties jau pēc pirmās kārtas, tāpat kā L. Lenceviča kopā ar K. J. Gulbi dubultspēlēs.

Tostarp Siguldas badmintona jaunākā maiņa ar panākumiem aizvadījusi reitinga turnīru savās mājās.

Puišiem U-13 vecuma grupā vienspēlēs uzvarēja Gints Bērziņš un U-15 grupā Ardis Daniels Bedrītis, bet viņi abi kopā izcīnīja pirmo vietu U-15 dubultspēļu turnīrā.

U-17 grupā vienspēlēs pirmo un trešo vietu ieguva attiecīgi Kristaps Kalniņš un Jānis Norvelis, kuri, apvienojot spēkus, bija labākie pāru cīņās. Savukārt jaunākajā U-11 grupā trešo vietu vienspēlēs un pirmo kopā ar Alenu Zandovski dubultspēlēs ieguva Dāvis Strazdiņš.

Meiteņu turnīrā siguldietes pārliecinoši triumfēja U-11 grupā, kur vienspēlēs pirmās trīs vietas ieņēma Anna Kupča, Amanda Grosberga un Marta Brengule, bet dubultspēlēs – A. Grosberga un Annija Rulle-Titava, M. Brengule un A. Kupča, kā arī Karlīna Kligina pārī ar valmierieti Beatrisi Jaunīti.

U-13 grupā dubultspēlēs pirmo vietu ieguva Amanda Azarova un Arta Priedniece, kuras individuālajā turnīrā bija attiecīgi pirmajā un trešajā vietā, bet U-17 grupā trešo vietu ieņēma Līva Pūka.

No kreisās: Marta Brengule, Anna Kupča, Amanda Sofija Grosberga, Annija Rulle-Titava, Beatrise Jaunīte, Karlīna KliginaNo kreisās: Marta Brengule, Anna Kupča, Amanda Sofija Grosberga, Annija Rulle-Titava, Beatrise Jaunīte, Karlīna Kligina