16.09.2014 09:42

Agnese Kukaine uzvarējusi LJF kausa izcīņas kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Agnese Kukaine uzvarējusi LJF kausa izcīņas kopvērtējumā Publicitātes foto

Sporta centrā "Kleisti" aizvadītas Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas pēdējā piektā posma sacensības iejādē un noskaidroti laureāti sezonas kopvērtējumā.

Sacensību sarežģītākajā shēmā "Vidējā balva I" pēc brīvas izvēles programmas mūzikas pavadījumā uzvarēja Terēze Rozenberga ar zirgu Kivi (rezultāts 69,54 %). Otrajā vietā ierindojās Ksenija Petrova ar Ma Cherie (69,08 %), bet trešajā – Agnese Kukaine ar Londy Light no Babītes novada jāšanas sporta kluba "Temperaments" (67,75 %).

Tā kā LJF kausa izcīņas kopvērtējumā vērā tika ņemti trīs labākie rezultāti no aizvadītajiem pieciem posmiem, par kausa ieguvēju kļuva lielākās summas īpašniece A. Kukaine (203,09 %), otrā bija T. Rozenberga (202,76 %) un trešā – Gundega Krīgere no Ķekavas sporta kluba "GK Sport" (199,55 %), liecina LJF preses dienesta informācija.

"Startēju šajās sacensībās ar trim zirgiem. "Vidējā balvā I" starts neizdevās tik labi, kā biju cerējusi, šodien paliku trešā ar Londy Light. Iesildoties viss notika labi, taču starts īsti neizdevās. Tomēr, tā kā bija stabili rezultāti aizvadītajos posmos, tad arī uzvara kopvērtējumā. Prieks par jaunajiem zirgiem," atzina Agnese Kukaine.

"Vērtējot sezonu kopumā, jāteic, ka ļoti nozīmīgas bija Baltijas līgas sacensības – interesantas, ar atzītiem tiesnešiem, kas atsvaidzina mūsu iejādi. Sezona bija interesanta un pārpildīta, tāpēc jutu, ka pēdējā laikā zirgi sāk sagurt, un tiem jādod atelpa."

LJF kausa ieguvēji tika noteikti vēl septiņās klasifikācijās, un gandrīz visās starp laureātiem kopvērtējumā iekļuva Pierīgas novadu jātnieku klubu pārstāvji.

"Shēmā I" amatieriem dubultuzvaru svinēja Katrīna Buša ar Etīdi un Laima Lāce ar Kolardu no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Tīraines staļļi", bet trešo vietu ieņēma Linda Ansule ar Veimāru no Jaunmārupes ZS "Lielceri".

"Shēmā II" amatieriem pirmās divas vietas ieņēma Daiga Grāvīte ar Leilani (ZS "Lielceri") un Līga Ģīle ar Gundegu ("Temperaments"). "Cerību kausā" pirmo vietu izcīnīja Kristīne Lisovska ar Chardonnay no Garkalnes jātnieku sporta kluba "Kriķi", "Shēmā I" atvērtajā klasē otrā bija Gundega Krīgere ar Dolce Vita, bet bērnu konkurencē otrajā vietā ierindojās Sintija Ģīle ar Gundegu ("Temperaments") un trešajā – Sabīne Saļma ar Leringu (Carnikavas novada jāšanas klubs "Erceni").