15.09.2014 15:58

LBL trešajā divīzijā spēlēs trīs Pierīgas komandas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL trešajā divīzijā spēlēs trīs Pierīgas komandas arhīvs

Latvijas Basketbola savienības valde apstiprinājusi LBL trešās divīzijas čempionāta dalībniekus un izspēles sistēmu.

Turnīrā piedalīsies 17 komandas, kas pirmajā posmā būs sadalītas divās apakšgrupās pēc 2014. gada sezonas rezultātiem un izspēlēs divu apļu turnīrus. A grupā kopā ar Carnikavas komandu spēlēs Salacgrīva, Cēsis, Iecavas "Dartija", Alūksne, Madona, basketbola skola "Rīga", Limbaži un Rēzeknes "Ezerzeme".

B grupā kopā ar Saulkrastu basketbolistiem un basketbola klubu "Sigulda" iekļauta Rūjiena, Bauska, bērnu un jaunatnes basketbola skola "Rīga/Rīdzene/Turība-2", Krāslava, "Vidzemes Augstskola" un Daugavpils novada Sventes sporta klubs "Bruņinieks".

Pirmās spēles paredzētas 2. oktobrī. Pa piecām labākajām komandām, līdz ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, otrajā posmā cīnīsies par 1.–10. vietu, pārējās par 11.–17. vietu.

Otrajā posmā pirmā desmitnieka komandas aizvadīs pa desmit spēlēm ar otrās grupas komandām, bet vienībām, kuras cīnīsies par 11.–17. vietu, būs 6–8 spēles.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies 12 komandas – visas pirmā desmitnieka komandas, kā arī divas labākās otrās finālgrupas vienības.

Kā zināms, pagājušā sezonā LBL3 bronzas medaļas ieguva Saulkrastu komanda, kas finālsērijā par trešo vietu pārspēja Carnikavas basketbolistus. Savukārt BK "Sigulda" no cīņas par medaļām izstājās pēc zaudējuma carnikaviešiem ceturtdaļfinālā.