15.09.2014 11:51

Latvijas kausi un godalgas tiek arī Pierīgas motokrosa braucējiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kausi un godalgas tiek arī Pierīgas motokrosa braucējiem Jānis Pastars

Dobelē "Ceļa ēzeļu" trasē aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta, Latvijas kausa izcīņas un junioru čempionāta pēdējais posms, pēc kura kļuva zināmi šīs sezonas laureāti.

Pierīgas motobraucējiem vislabāk veicās pieredzējušāko sportistu klasēs. Izcīnot kārtējās uzvaras pēdējās sacīkstēs, par Latvijas kausa ieguvējiem kļuva "MX Ādaži" komandas vadītājs Leons Kozlovskis senioru grupā (40–50 g. v.) un Atis Alžāns no Mārupes auto moto kluba "Bieriņi" veterānu grupā (virs 50 g. v.).

L. Kozlovskis šosezon uzvarēja visos 12 braucienos, kuros piedalījās (vienu posmu viņš izlaida savainojuma dēļ), bet A. Alžāns bija labākais 10 no 14 braucieniem. Astotajā vietā Dobeles posmā un devītajā vietā kopvērtējumā senioru grupā ierindojās "Bieriņu" pārstāvis Jānis Bidzāns.

Vairākas godalgas Pierīgas novadu komandu motobraucēji guva arī jauniešu grupās. Mazākajā MX50 klasē neveiksmīgas pēdējās sacensības izvērtās krimuldietim Kārlim Albertam Reišulim. Pirmajā braucienā viņš ieņēma piekto vietu, bet otrajā uz starta neizgāja, ierindojās 11. vietā un līdz ar to nespēja pacīnīties par čempiona titulu ar Robertu Lūsi. Kopvērtējumā viņam otrā vieta, bet Kārļa jaunākais brālis Jānis Mārtiņš debijas sezonu noslēdza ceturtajā pozīcijā.

MX65 klasē AMK "Bieriņi" pārstāvji Patriks Ūzuls un Edvards Bidzāns pēdējā posmā ierindojās attiecīgi otrajā un piektajā vietā, bet sezonas kopvērtējumā finišēja otrajā un sestajā vietā. Savukārt MX85 klasē otro vietu gan sacensībās Dobelē, gan Latvijas čempionāta kopvērtējumā ieguva mārupietis Toms Babris.

Kvadriciklu sacensībās Dobelē trešo vietu amatieru grupā un sesto vietu "Q Pro" grupā ieguva "MX Ādaži" komandas braucējs Jānis Saldavs. Latvijas kausa izcīņas ieskaitē amatieru konkurencē viņš kļuva par uzvarētāju, "Q Pro" grupā ierindojās sestajā vietā, bet Latvijas čempionāta kopvērtējumā ieņēma astoto vietu.

MX2 klasē sestajā vietā pēdējās sacīkstēs ierindojās Gints Filipsons no Babītes novada, bet kopvērtējumā viņam piektā vieta. Piektais sezonas summā A30+ amatieru klasē bija arī Artis Egle no AMK "Bieriņi", kurš Dobelē izcīnīja trešo pozīciju. Savukārt jaunākajā A16+ grupā Mārtiņš Egle sezonu pabeidza ar trešo vietu posmā (piektais bija Ēriks Kumpens) un sesto vietu kopvērtējumā.

Ar šo gan motokrosa sezona Latvijā vēl nav galā, arī Pierīgā. 20. septembrī Olainē paredzēts Retro motokrosa un "Zelta mopēda" čempionāta piektais posms, 27. un 28. septembrī Ķegumā risināsies Nāciju kausa izcīņa, bet 5. oktobrī Jaunmārupē noslēgsies Mini motokrosa otrā sezona.