15.09.2014 13:19

Rīgas handbola čempionāta medaļniekus noskaidro Ulbrokā; klāt Latvijas čempionāts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgas handbola čempionāta medaļniekus noskaidro Ulbrokā; klāt Latvijas čempionāts Sandra Škutāne, LHF

Izšķirošās spēles par Rīgas atklātā čempionāta godalgām Ulbrokas sporta kompleksā aizritēja bez Stopiņu handbolistu piedalīšanās.

Tehnisku iemeslu dēļ Rīgā paredzētās finālspēles par pirmo un trešo vietu tika pārceltas uz Ulbroku. Tā kā abās apakšgrupu spēlēs Stopiņu novada handbola komanda bija piedzīvojusi zaudējumus (15:50 pret Dobeles "Tenax" un 17:29 pret "Jūrmalas sportu") un palikusi pēdējā trešajā vietā, izšķirošie mači svētdien aizritēja bez laukuma saimnieku piedalīšanās.

"Zelta mačā" dobelnieki ar 33:19 pārliecinoši pieveica "Ogre/Miandum" handbolistus un trešo gadu pēc kārtas kļuva par Rīgas atklātā čempionāta uzvarētājiem. Savukārt trešo vietu ieguva šosezon Inčukalnā bāzētā "Celtnieks"/LSPA vienība, kas ar 25:17 uzvarēja "Jūrmalas sportu".

Par finālspēles labākajiem spēlētājiem katrā no komandām tika atzīts Ēriks Blūms ("Tenax") un Artis Kurmēns ("Ogre/Miandum"), bet par turnīra labāko spēlētāju Stopiņu NHK rindās atzina Edgaru Ernstonu.

Latvijas handbola virslīgas čempionāts sāksies 20. septembrī. Nedēļu pirms tā sākuma kļuva zināms, ka Latvijas Handbola federācijas (LHF) sacensību komisija nav atbalstījusi "Celtnieks"/LSPA komandas ieceri mājas spēles aizvadīt Inčukalna sporta zālē, jo tās izmēri platumā neatbilst starptautiskajiem noteikumiem. "Lai saglabātu šīs sporta zāles pieejamību nākotnē handbola vajadzībām un reklamētu handbolu Inčukalna novadā, LHF sacensību komisija atbalstīja kluba priekšlikumu – sporta zālē atļaut aizvadīt trīs Latvijas čempionāta virslīgas paraugspēles," teikts LHF paziņojumā.

Līdz ar to paredzams, ka vīriešu virslīgas spēles Pierīgā šosezon notiks Babītes novada Spuņciemā, kur mājas cīņas aizvadīs "Jūrmalas sports" handbolisti, un Salaspilī, kur mājinieku statusā būs Latvijas junioru izlase ("Lat-98"). Salaspilī notiks arī vietējās sporta skolas dāmu virslīgas komandas un vīru pirmās līgas komandu mājas spēles. Stopiņu novada dāmu (virslīgā) un vīru (1. līgā) komandas spēlēs Ulbrokas sporta kompleksā, bet "Celtnieks"/Vangaži pirmās līgas vīru komanda viesus uzņems Vangažos.

(papildinātas pēdējās divas rindkopas)