15.09.2014 10:21

RK "Ovāls" regbisti gūst maznozīmīgu revanšu pār "Garkalne/Livonia"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
RK "Ovāls" regbisti gūst maznozīmīgu revanšu pār "Garkalne/Livonia" Romualds Vambuts, RFC "Livonia"

Pašreizējie valsts čempioni regbijā "Garkalne/Livonia" sestdien Upesciemā ar 22:27 zaudēja regbija klubam "Ovāls" abu Latvijas čempionāta pirmā posma spēcīgāko komandu divcīņā.

Sestdienas spēle notika nedēļu pēc livoniešu uzvaras abu komandu savstarpējā cīņā Latvijas kausa finālā, un nozīme tai bija tikai pusfināla pāru sadalē. Sāncenši pārmaiņus izvirzījās vadībā, bet izšķirošo piezemējumu "Ovāls" izdarīja pēdējā uzbrukumā, kad pēc realizācijas arī atskanēja mača beigu signāls. Divus piezemējumus laukuma saimnieku rindās veica Reinis Pepa, vienu – Vigo Valdavs juniors, bet Kristaps Bērziņš nopelnīja septiņus punktus ar diviem precīziem realizācijas sitieniem un vienu soda sitienu.

Regbija kluba "Livonia" prezidents Vigo Valdavs pēc spēles nebija apmierināts ar tiesāšanas kvalitāti. Šajā ziņā viņam piekrita komandas treneris Toms Zibolis, kurš turpretī Regbija federācijas preses dienestam slavēja savējos par parādīto spēli: "Domāju, ka mums izdevās viss, uz ko cerējām. Jau uzreiz pēc kausa fināla izlēmām, ka "Livonia" spēlēs bez leģionāriem, diemžēl mums ir ļoti daudz savainotu spēlētāju, tāpēc nācās doties laukumā pašam. Ar puišu spēli esmu apmierināts."

"Livonia/Garkalne" regbisti Latvijas čempionāta pusfinālā tiksies ar "Eži/LMT" komandu, bet RK "Ovāls" – visticamāk, ar "Burtnieki/Fēnikss" regbistiem, kuri ceturtdaļfināla pirmajā mačā svētdien ar graujošu 94:3 rezultātu uzvarēja "Eži/LMT" otro komandu. Atbildes spēle notiks 20. septembrī Siguldā.

Pusfināli Latvijas čempionātā ir paredzēti 4. oktobrī, bet spēles par vietām – 11. oktobrī.