14.09.2014 20:23

Ķekavas meitenes triumfē Latvijas Spēka dienas finālsacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas meitenes triumfē Latvijas Spēka dienas finālsacensībās twitter.com

Ķekavas novada skolu audzēknes izcīnījušas pirmās divas vietas pievilkšanās sacensībās jaunkundžu un dāmu konkurencē.

Svētdien visā Latvijā norisinājās līdz šim vērienīgākie Vislatvijas Spēka dienas pasākumi, kuru laikā 95 Spēka punktos no plkst. 9 līdz 14 ikviens varēja atnākt pievilkties pie stieņa un fiksēt savu rezultātu. Pierīgā Spēka punkti bija izvietoti Mārupē, Jaunmārupē, Olainē, Ķekavā, Baložos, Baldonē, Salaspilī, Piņķos, Ulbrokā, Ropažos, Saulkrastos un Siguldā.

Uz superfinālu vakarā Rīgā ieradās pa četriem spēcīgākajiem vīriem un četrām meitenēm, no kurām divas izrādījās skolnieces no Ķekavas novada. Priekšpusdienā deviņus gadus vecā Daugmales pamatskolas audzēkne Madara Paidere bija pievilkusies 31 reizi (vairāk reižu nebija nevienai dalībniecei visā Latvijā), bet divus gadus vecākajai Ievai Luīzei Dravai, kura Spēka dienas finālā piedalījās arī pērn, šis rezultāts bija 27 reizes.

Finālā kopā ar viņām abām piedalījās vēl divas meitenes no Rīgas. Pēc pirmajām septiņām pievilkšanās reizēm viņas abas izstājās, bet abas ķekavietes turpināja cīņu līdz pat 19 reizēm, kad gan spēki bija galā. Ilgāk pie stieņa noturējās Madara, kura tad arī kļuva par Spēka dienas uzvarētāju, bet Ievai otrā vieta.

Rīkotāju apkopotā informācija liecina, ka pavisam 6027 dalībnieki pievilkušies 67 594 reizes, sasniedzot jaunus rekordus. Rēķinot rezultātus visā Latvijā, pēc dalībnieku vidēji uzrādītajām pievilkšanās reizēm vairāk par Spēka punktu Ropažos (24,45) to bija tikai Ogrē. Pēc šī rādītāja dāmām absolūti pirmajā vietā bija Baloži (11,33) un piektajā vietā Ķekava (9,67), bet vīriem pirmajā četriniekā iekļuva Mārupe (15,15) un Ropaži (14,95).