09.09.2014 11:21

Ādažu spēka divcīņas čempionātā startē divi duči

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu spēka divcīņas čempionātā startē divi duči www.sp.lv

Salīdzinoši niecīgu skaitu sportistu pagājušās nedēļas nogalē pulcēja Ādažu novada čempionāts spēka divcīņā, kas vienlaikus bija arī Latvijas kausa izcīņas 13. posms.

Sacensību dalībnieki sacentās divās disciplīnās – svara stieņa spiešanā guļus un vilkmē. Vietu sadalījums atsevišķās grupās tika noteikts, summējot uzrādītos rezultātus abās disciplīnās.

No mājiniekiem ādažniekiem vislabāk veicās Sandim Baropam jauniešu vecuma grupā, kurā gan piedalījās tikai divi spēkavīri. 17 gadus vecais Sandis, startējot svara kategorijā līdz 74 kg, guļus uzspieda 90 kg smagu stieni un no zemes pacēla 190 kg, summā savācot 280 kilogramus. Rēķinot šo rezultātu pret personisko svaru, šajā vecuma grupā tas bija absolūti labākais rezultāts.

Sacensībās vīriem otro vietu absolūtajā vērtējumā ieņēma kluba "Spēka Pasaule" Ādažu komandas pārstāvis Kalvis Kazaks. Sacensībās kategorijā līdz 93 kg viņš divās disciplīnās uzrādīja 165 un 272,5 kilogramus, summā savāca 437,5 kg un par vairāk nekā 100 kg pārspēja otrās vietas ieguvēju šajā grupā trīs gadus jaunāko Didzi Kazaku.

Absolūtajā vērtējumā pārāks par K. Kazaku bija tikai Maksims Popovs no kluba "Atletika", kurš svara kategorijā līdz 120 kg divcīņā savāca 515 kilogramus.

Piecu komandu vērtējumā "Spēka Pasaule – Ādaži" ieņēma trešo vietu, pirmo ieguva gulbenieši.