08.09.2014 21:49

"MX Ādaži" motokrosa braucējiem uzvara arī pēdējā Superkausa posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar pēdējā piektā posma sacīkstēm Saldū finišējis šāgada "Monster Energy" Superkausa seriāls motokrosā.

Tāpat kā iepriekšējos posmos, arī šoreiz vismaz vienu uzvaru izcīnīt izdevās "MX Ādaži" komandas braucējiem. Šinī gadījumā savu meistarību apliecināja šāgada Eiropas čempionāta laureāts kvadriciklu klasē Edgars Meņģelis, kurš uzvarēja abos braucienos. Tā kā viņš piedalījās tikai divos no pieciem Superkausa posmiem (un abos uzvarēja), kopvērtējumā augstāk par 14. vietu pakāpties neizdevās.

Devīto vietu posmā un trešo vietu seriāla kopvērtējumā ieņēma cits "MX Ādaži" komandas pārstāvis Raitis Soote, bet piektais posmā un septītais summā bija Jānis Saldavs. Īpaši uz pēdējo posmu ādažnieku uzaicinātais Krievijas kvadriciklu braucējs Daniils Vlasovs pirmajā braucienā izcīnīja trešo vietu, taču otrajā nefinišēja un posmā ieņēma 12. pozīciju.

Junioru konkurencē trešo vietu Superkausa kopvērtējumā izcīnīja mārupietis Toms Babris. Saldū viņš abos braucienos finišēja otrajā pozīcijā. Savukārt senioru klasē piektais pēdējā posmā bija "MX Ādaži" vadītājs Leons Kozlovskis, kurš otrajā braucienā uzvarēja, taču pirmajā pārsistas riepas dēļ bija tikai devītais un summā ieņēma piekto vietu. Līdzīgi kā E. Meņģelis, viņš vairākus Superkausa posmus izlaida, tāpēc kopvērtējumā finišēja devītajā pozīcijā.

Prestižākajā "MX Pro" klasē Saldus posmā uzvarēja igaunis Tanels Leoks, bet ceturtais bija viņa tautietis Prīts Ratseps, kurš sacīkstēs pārstāvēja "MX Ādaži" komandu. Devītais posmā bija Gints Filipsons no Babītes novada, bet trīspadsmitais – vēl viens Ādažu motokomandas braucējs Jānis Kārkliņš. Kopvērtējumā viņiem attiecīgi 13. un 21. vieta, bet pirmo izcīnīja Dāvis Ivanovs.

Saldū notika sacensības arī apvienotajā 50 un 65 kub. cm klasē zēniem, kurā Ralfs Kozlovskis braucienos ieguva trešo un otro vietu un kopvērtējumā finišēja otrajā pozīcijā.