08.09.2014 12:54

Pierīgas jaunieši un seniori pārved orientēšanās čempionāta medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kendija Aparjode izcīnīja Latvijas čempiones titulu gan individuālajās sacensībās, gan stafetē Kendija Aparjode izcīnīja Latvijas čempiones titulu gan individuālajās sacensībās, gan stafetē www.magnets.lv

Nedēļas nogalē Viesītē notika Latvijas čempionāts orientēšanās sportā vidējā distancē individuāli, kā arī stafetēs.

Daudzās vecuma grupās – pārsvarā jaunākajās un vecākajās – medaļnieku skaitā iekļuva Pierīgas novadu orientieristi, kuri pārstāv klubus "Kāpa", "Ozons" un "Kurmis".

S18 vecuma grupā jaunietēm dubultuzvaru svinēja "Kāpas" pārstāves Kendija Aparjode no Saulkrastiem un ādažniece Laura Leiboma, kuras 3,8 km distancē šķīra minūte un 50 sekundes.

S12 grupā meitenēm dalītu otro vietu ieguva siguldiete Kristīne Brunere, bet bronzas medaļas nopelnīja Magda Cigle no Siguldas (S14), Uldis Upītis no Saulkrastiem (V16) un carnikaviete Madara Šadrina (S20).

S60 grupā seniorēm pirmās trīs vietas 3,2 km distancē izcīnīja titulētā siguldiete Alīda Ābola, Ruta Kukka no Ādažiem un Lauma Žilko no Ķekavas novada. Vēl divas uzvaras guva Sergejs Šadrins no Carnikavas novada (V45 grupa) un baldonietis Andris Tauvens (V65).

Otrajās vietās finišēja mārupieši Gunta Lebedoka (S55) un Jānis Buls (V60), olainietis Juris Šinke (V55) un carnikavietis Pēteris Novikovs (V70), trešajās – Ārija Šinke no Olaines (S55), Kārlis Magons no Mārupes (V60) un siguldiete Rudīte Šterna (S65).

Dienu vēlāk notikušajās klubu komandu stafešu sacensībās. No pierīdzniekiem vislabāk veicās S18 grupas jaunietēm – OK "Kāpa" un Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas komanda, kuras sastāvā startēja Laura Leiboma, Austra Zušēvica un Kendija Aparjode, izcīnīja zelta medaļas. Vēl vienu uzvaru OK "Kāpa" orientieristes Ārija Šinke, Ruta Kukka un LLigita Grunde izcīnīja S170 grupā (dalībnieču vecumu summa).

V16 grupā otro vietu ieguva OK "Kāpa" un Ādažu BJSS komanda Uldis Upītis, Kristers Aparjods un Edgars Indrāns, S170 grupā sudrabs tika OK "Kurmis" komandai Silvija Segliņa, Līga Lagzdkalna un Gunta Lebedoka, bet V170 grupā – viņu kluba biedriem Andrim Tauvenam, Andrim Kosmačevam un Jānim Lagzdkalnam.