08.09.2014 08:18

FOTO: Vienības velobraucienā Siguldā piedalījušies vairāk nekā 5000 riteņbraucēju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Vienības velobraucienā Siguldā piedalījušies vairāk nekā 5000 riteņbraucēju Ieva Karlsberga

Vienības brauciens, kas šogad notika 24. reizi, risinājās trīs dažādās distancēs – "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) 95. gadadienai veltītais LDz šosejas brauciens, SEB kalnu divriteņu distance, kā arī Tautas brauciens.

 

Visās trijās startēja un ar panākumiem finišēja Pierīgas novadu pārstāvji, visvairāk, protams, 36 km garajā Tautas braucienā, kurā otro vietu dāmu konkurencē izcīnīja Carnikavas sporta centra pārstāve Justīne Brūvere. Viņa distanci veica 53 minūtēs un 32 sekundēs un uzvarētājai Viktorijai Sipovičai zaudēja 37 sekundes. Pavisam Tautas braucienā piedalījušies gandrīz četri tūkstoši riteņbraukšanas cienītāju.

95 kilometrus garajā LDz sporta šosejas braucienā pa Siguldas, Garkalnes un Allažu apkārtnes ceļiem uzvaru izcīnīja Māris Bogdanovičs no "Alpha Baltic – Unitymarathons.com" komandas (2.14:55). Ceturto vietu M60 vecuma grupā ieņēma Ķekavas novada sporta skolas riteņbraukšanas treneris Uldis Puzaks (2.27:57), bet M16 grupā – viņa audzēknis Vladlens Gurkins ierindojās sestajā vietā (2.25:25).

Lielākos panākumus Pierīgas novadu pārstāvji guva SEB kalnu divriteņu braucienā (48 km), kurā pirmo vietu absolūtajā vērtējumā teju 1000 dalībnieku konkurencē izcīnīja Arnis Pētersons no "ZZK" komandas (1.32:32). Labāko desmitniekā izdevās iekļūt ikšķilietim Ervīnam Smoļinam (4. vieta – 1.32:54), siguldietim Raivim Zīmelim (6. vieta – 1.33:05), ādažniekam Normundam Zviedrim (7. vieta – 1.33:16) un Siguldas mēram Uģim Mitrevicam (10. vieta – 1.35:32). Turklāt N. Zviedris un U. Mitrevics ieņēma pirmās divas vietas M50 vecuma grupā, bet R. Zīmelis bija otrais M40 grupā.

M16 grupā jauniešiem Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi Niklāvs Boļšis un Maksims Maslovs ieguva attiecīgi otro un piekto vietu, bet viņu kolēģe Krista Ratniece no Baložiem bija ceturtā W18 grupā. Savukārt dāmu konkurencē sestā finišēja Zanda Rutkovska no "Ādaži Velo" komandas, par vienu pozīciju apsteidzot Signi Turausku no Siguldas.

Viskuplāk pārstāvētais uzņēmums Vienības velobraucienā bija AS "Latvijas Dzelzceļš" ar 258 dalībniekiem. Viskuplākā pašvaldība – Rīgas ar 101 dalībnieku, bet kupli pārstāvēta bija arī Carnikavas novada pašvaldība ar domes priekšsēdētāju Daigu Jurēvicu priekšgalā. Viskuplākā ģimene tradicionāli bija Ceru ģimene, kurus pārstāvēja Gundars un Īva Frančeska Ceri no Ādažiem, Pētersonu ģimene no Mores pagasta, Aigars Cers no Raganas un jūrmalnieki Ilze un Tālis Lauči.

Latvijas Vienības velobraucienu organizēja Igo Japiņa Sporta aģentūra. Lielākie pasākuma atbalstītāji un ilggadējie partneri ir "Latvijas Dzelzceļš", SEB banka, "Itera Latvija", "Latvenergo", Siguldas novada pašvaldība un Latvijas Olimpiskā komiteja.