07.09.2014 15:08

Siguldiešiem dubultuzvara folkreisa sacīkstēs Aizkrauklē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiešiem dubultuzvara folkreisa sacīkstēs Aizkrauklē www.autosports.lv

Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) folkreisa Vasaras kausa piektajā posmā uzvaru izcīnīja siguldietis Guntars Gabrāns, kuru finālā stratēģisku aprēķinu dēļ pēdējā aplī garām palaida dēls Ivo Gabrāns.

Pēc rezultātu ziņā ļoti mainīgas kvalifikācijas A fināla pirmās starta vietas ieguva Guntars un Ivo Gabrāni, kā arī baldonietis Jānis Āboliņš, vēsta autocross.lv. No starta abi Gabrāni devās līderpozīcijā – Ivo vadībā, Guntars otrais, uz brīdi otro pozīciju zaudējot vienīgi Džokera apļa dēļ.

Gabrāni kontrolēja braucienu, turklāt pēdējā aplī izšķirošu gājienu veica Ivo, palaižot tēvu priekšā un ļaujot Guntaram izcīnīt otro uzvaru šajā sezonā. Šāds manevrs bija nepieciešams, jo pēc galvenā konkurenta Renāra Ēķa izstāšanās motora defekta dēļ Ivo jau bija neaizsniedzams nevienam citam, izņemot Guntaru, savukārt tēvam dotā uzvara nodrošināja lielāko pārsvaru cīņā par seniora otro vietu kopvērtējumā.

Trešais finišā bija Jānis Orbidāns, taču, tā kā brauciena laikā tika saņemti ziņojumi no tiesnešiem par uzreiz divām epizodēm (Babītes braucēja Raimonda Āboliņa sagriešana un Jāņa Āboliņa apdzīšana pēc kontakta), J. Orbidāns bija spiests pjedestālu zaudēt. Līdz ar to tas nonāca Aigara Darmakoviča rīcībā.

Kopvērtējumā pēc šī posma atlikuši vairs tikai divi uzvaras pretendenti – matemātiski titulu var sasniegt tikai kāds no Gabrāniem. Tiesa, Guntaram vēl būs jācīnās par otro vietu, jo Jānis Āboliņš vēl var apsteigt siguldieti. Ivo Gabrāns arī nodrošinājis uzvaru Junioru kausa izcīņā, bet abu Gabrānu "Kavita V" vienība ir neaizsniedzama komandu ieskaitē.