06.09.2014 19:16

VIDEO: Latvijas kauss pirmo reizi nonāk "Garkalne/Livonia" regbistu īpašumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VIDEO: Latvijas kauss pirmo reizi nonāk "Garkalne/Livonia" regbistu īpašumā Zigismunds Zālmanis, Nikon

Sestdien Upesciemā Latvijas kausa izcīņas finālspēlē "Garkalne/Livonia" komandas regbisti ar 30:19 (10:5) pārspēja regbija klubu "Ovāls" un pirmo reizi vēsturē kļuva par trofejas īpašniekiem.

Spēles pirmajā pusstundā aizsardzība izteikti dominēja pār uzbrukumu, un ne vienai, ne otrai komandai reālu iespēju atklāt rezultātu nebija. Pirmajiem tas izdevās livoniešiem – apmēram desmit minūtes līdz pārtraukumam Reinis Pepa pārķēra pretinieku piespēli un vienatnē aizskrēja līdz ieskaites laukumam.

Realizācijas sitienu precīzi izpildīja Kristaps Bērziņš, kurš piecas minūtes vēlāk arī trāpīja soda sitienu – 10:0 "Garkalne/Livonia" labā. Tiesa, pirmā puslaika pašās beigās RK "Ovāls" spēlētājiem izdevās pabeigt ilgu un pacietīgu uzbrukumu, atjaunojot intrigu (10:5).

Izšķirošas lielā mērā izrādījās otrā puslaika pirmās 20 minūtes, kuru laikā Garkalnes komanda veica divus piezemējumus, K. Bērziņš trāpīja vēl vienu soda sitienu, un jau 23:5. "Ovāls" regbistiem atlikušajā laikā izdevās atbildēt ar diviem rezultatīviem uzbrukumiem, taču pa vidu tiem vēl septiņus punktus ar piezemējumu un realizāciju savai komandai nopelnīja Kristaps Bērziņš – gala iznākums 30:19.

"Garkalne/Livonia" komanda pirmo reizi spēlēja Latvija kausa izcīņas finālā un pirmo reizi arī kļuva par balvas ieguvēju.

Jāatgādina, ka pusfinālā livonieši sīvā cīņā ar 10:12 pārspēja līdzšinējos Latvijas kausa īpašniekus un uzvarām šajā turnīrā bagātākos "Miesnieki/Ķekava" regbistus, bet RK "Ovāls" ar 74:0 sagrāva "Burtnieki/Fēnikss" komandu. Visticamāk, sāncenši Latvijas kausa finālā tiksies savā starpā arī Latvijas čempionāta finālā.

Finālspēles videoieraksts portālā "Sportacentrs.com":