03.09.2014 13:56

FOTO: Mārupes skrējēji ašākie Pierīgas novadu krosa sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Mārupes skrējēji ašākie Pierīgas novadu krosa sacensībās Einārs Binders

Riekstukalnā Baldones novadā notikušajās Pierīgas novadu sporta spēļu sacensībās piedalījās skrējēji no tiem sešiem novadiem, kas cīnās par uzvaru šāgada spēļu kopvērtējumā.

Individuāli sacensības notika piecās vecuma grupās dāmām un vīriem, komandu vērtējumā rēķināja sešu labāko dalībnieku individuālos rezultātus un iegūtās vietas atsevišķās grupās. Dāmām visās vecuma grupās un vīriem divās vecākajās grupās dalībnieki veica 1,5 km distanci, bet trijās jaunākajās grupās kungiem – 3 km distanci.

Summā pirmo vietu izcīnīja Mārupes krosa skrējēji, kuri ieguva piecas no desmit pirmajām vietām (un vēl vienu otro), savācot 118 punktus. Otrie ar trim pirmajām un trim otrajām vietām un 114 punktiem bija Babītes novada vieglatlēti, bet trešo vietu ar 112 punktiem ieņēma mājinieki baldonieši. Tālākajās vietās ierindojās Salaspils (94), Ropažu (92) un Stopiņu (58) novada komandas.

Individuāli vīru sacensības 3 km distancē plecu pie pleca pirmie finišēja mārupietis Dmitrijs Serjogins un baldonietis, viens no sacensību rīkotājiem un tiesnešiem Edgars Brigmanis (12 minūtes un 57 sekundes). Tiesa, katrs savam novadam nopelnīja maksimālo punktu skaitu, jo startēja dažādās vecuma grupās. D. Serjogins otrās vietas ieguvēju jaunākajā V1 vecuma grupā (16–29 g. v.) Gintu Skroderi no Baldones apsteidza par 26 sekundēm, bet E. Brigmanis V2 grupā (30–39 g. v.) – savulaik vienu no labākajiem Latvijas gargabalniekiem salaspilieti Mārtiņu Alksni par 14 sekundēm.

V3 vecuma grupā (40–49 g. v.) 3 km skrējienā pirmais finišēja Jānis Ozoliņš no Mārupes, V4 grupā (50–59 g. v.) 1,5 km distancē uzvarēja Gundars Ošmucnieks no Babītes, bet V5 grupā (vecāki par 60 g.) labākais izrādījās viņa novadnieks Ruriks Bite.

Dāmām 1,5 kilometra skrējienā absolūti labāko rezultātu (7:03) uzrādīja Mārupes sporta centra vieglatlētikas trenere Jeļena Ābele. Otrās vietas ieguvēja S1 vecuma grupā Krista Ķenga no Baldones viņai zaudēja 22 sekundes, un tādu pašu rezultātu uzrādīja arī S2 grupas uzvarētāja Tatjana Varša no Babītes. S3 grupā ātrākā izrādījās Ingrīda Šmite no Baldones, bet S4 un S5 grupās pirmās vietas ieguva mārupietes Līga Lagzdkalne un Gunta Lebedoka.

Līdz ar uzvaru krosa sacensībās Mārupes novada sportisti Pierīgas novadu sporta spēļu kopvērtējumā panākuši līderi Babītes novadu – nu abiem ir pa 178 punktiem. Viņiem seko Baldone (166,5), Salaspils (155), Ropaži (152) un Stopiņi (pa 125 p.). Šāgada novadu spēlēs atlikušas sacensības šautriņu mešanā (27. septembrī Saulkrastos), basketbolā vīriem, peldēšanā, volejbolā vīriem un dāmām, kā arī zolītē.