02.09.2014 14:01

Raivis Zīmelis uzvarējis "VW Trek kausa" kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Raivis Zīmelis uzvarējis "VW Trek kausa" kopvērtējumā www.trek-kauss.lv

Siguldas sporta skolas slēpošanas pasniedzējs un bijušais Latvijas izlases biatlonists pirmo vietu kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensību seriālā nodrošina ar uzvaru pēdējā sestajā posmā Bauskā.

"Moller Auto Krasta" maratona distancē (45 km) no četriem pretendentiem uz uzvaru kopvērtējumā startēja tikai divi – R. Zīmelis un Oskars Muižnieks, informēja rīkotāji. Lai iegūtu pirmo vietu sezonas summā, siguldietim konkurentu vajadzēja apsteigt vismaz par divarpus minūtēm, kas šķita visai sarežģīts uzdevums. Taču izrādījās izpildāms, jo O. Muižnieks distancē vairākas reizes nomaldījies.

Finišā Raivis Zīmelis (1.17:50,5) par 0,4 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Dmitriju Sorokinu, bet O. Muižnieks mērķi sasniedza trešais trīs minutes un 41 sekundi aiz uzvarētāja. Sestais distanci beidza bijušais Ādažu novada domes priekšsēdētājs Normunds Zviedris (1.22:17,3), kurš savās šāgada pirmajās sacensībās līdz ar to arī izcīnīja pirmo vietu V40 vecuma grupā.

Otrās vietas savās vecuma grupās ieguva Ķekavas novada sporta skolas audzēkne Krista Ratniece (S16) un "Ādaži Velo" komandas pārstāvis Dainis Spaliņš (V50), ceturtās – Viesturs Lejiņš no Carnikavas (V35) un Niklāvs Boļšis no Ķekavas NSS (V16).

"Trek Superfly" pusmaratona braucienā (30 km) pirmo vietu jaunākajā S12 vecuma grupā meitenēm izcīnīja Renāte Rodionova (1.00:37,7), bet V15 grupā ceturtais bija Ričards Roberts Sauja no Babītes (50:38,9). Savukārt 300–800 metru distancēs bērniem starp laureātiem izdevās iekļūt Ilzei Aleksējevai no Inčukalna un Laurai Jankovskai no Lilastes.