01.09.2014 14:20

Pierīgā aug spēcīgi jaunzirgi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis Ģirts Bricis Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" notika Latvijas Republikas čempionāts šķēršļu pārvarēšanā jaunzirgiem, poniju jāšanā un amatieriem, kur par godalgām sportiskie pāri sacentās divu maršrutu rezultātu summā.

Sacensībās 6–7 gadus veciem zirgiem bija jāveic maršruti ar 120/125 un 125/130 cm augstiem šķēršļiem. Pārliecinoši, uzvarot abos maršrutos ar zirgu Conterina, pirmo vietu summā izcīnīja Ģirts Bricis no Babītes novada jātnieku sporta kluba "Sport de Lux". Viņam arī otrā vieta ar zirgu Dynamique, bet trešā un ceturtā vieta garkalnietei Tijai Alīsei Jurjānei ("Baltic Equestrian Team") ar zirgiem Gracio un Irwind Wing.

"Gan čempionāta uzvarētāja, sešgadīgā Conterina, gan sudraba ieguvēja, arī sešgadīgā Dynamique DML šogad ar stabili augstiem rezultātiem ir startējusi starptautiskajās sacensībās Krievijā, Lietuvā un Latvijā. Prieks, ka Eiropas audzētāji mūs jau ir pamanījuši un mūsu rezultātus iekļauj savos katalogos," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests citē Ģ. Brici.

"Valstu nacionālie jaunzirgu čempionāti ir tāds kā atskaites punkts, lai ieraudzītu spējīgākos jaunzirgus, kam pēc diviem gadiem būtu jālec "Grand Prix" maršruti. Šobrīd Latvijā tikai mums trijiem – man, Kristapam Neretniekam un Andim Vārnam – ir jaunzirgi, kas jau tagad lec augstāk nekā standartā noteiktā zirgu vecuma konkurencē."

Sacensībās līdz piecus gadus veciem zirgiem sīvā cīņā uzvarēja Emīlija Elizabete Zandere ar Lādogu no Mārupes novada ZS "Tīraines staļļi". Pirmajā dienā viņa ieņēma trešo vietu, bet otrajā uzvarēja, gūstot pirmo vietu arī kopvērtējumā. Vēl viena ZS "Tīraines staļļi" pārstāve Helēna Tomingasa ar Bigiju izrādījās labākā 1. un 2. grupas poniju grupā.