01.09.2014 13:15

"Ghetto Basket" finālturnīrā mārupieši apstājas pusfinālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ghetto Basket" finālturnīrā mārupieši apstājas pusfinālā www.ghettofamily.com

"Ghetto Games" sezonas noslēguma ielu basketbola turnīrā dalītu trešo vietu 40 kolektīvu konkurencē izcīnījusi Mārupes komanda "Kasjauns.lv".

"Ghetto Games" pasākumos tieši "Ghetto Basket" turnīri ieņem pašu nozīmīgāko vietu, un šogad liela daļa ielu basketbola turnīru norisinājās sociālā projekta "Es zinu, Tu to vari!" ietvaros. Ielu basketbola komandām šovasar bija iespēja 100 turnīru sērijā krāt punktus, lai iekļūtu finālsacensību 40 dalībnieku pulkā. Tikai pašiem izturīgākajiem un meistarīgākajiem spēlētājiem izdevās pārvarēt ne tikai grupu turnīru, bet arī izslēgšanas spēļu vairākas kārtas.

Mārupieši piedzīvoja zaudējumu pusfinālā, kas liedza pacīnīties par galveno balvu – braucienu uz NBA čempionāta spēli Ņujorkā. Tā tika Jelgavas "Armets" basketbolistiem, kuri finālā ar 21:10 uzvarēja Rīgas komandu "Mazais/Sportabode.lv". Mārupes komandas sastāvā spēlēja Kristaps Saulītis, Juris Kalniņš, Gundars Brička un Edgars Indāns.

Finālturnīrā piedalījās vēl vairākas ielu basketbola komandas no Pierīgas – Siguldas "Livonija", Salaspils "Lai pazūd skumjas" un "HyDuck/CLM", kā arī Mārupes "Kripatas".

Visas vasaras garumā "Ghetto Games" sestās sezonas ietvaros notika lielāki un mazāki izbraukuma turnīri Mārupē, Salaspilī, Olainē un citviet. Sezonā kopumā tika rīkoti 174 pasākumi visā Latvijā, tajā skaitā 90 "Ghetto Alianses" organizētie.

Līdz ar "Ghetto Games" sestās sezonas beigām notika arī projekta "Es zinu, Tu to vari!" noslēguma pasākums. Projekts ilga divus mēnešus, un tā ietvaros tika organizēti vairāk nekā 58 pasākumi – ielu basketbola turnīri, ielu vingrošanas sacensības un citi ielu kultūras pasākumi, kā arī nometnes un ģimeņu sporta dienas, kuros piedalījās vairāk nekā 18 000 dalībnieku. Projektā bija iesaistītas sešas organizācijas: "Ghetto Family", Latvijas Pauerliftinga federācija, Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība, Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija, Latvijas Mazpulki un Latvijas Tautas sporta asociācija.