01.09.2014 10:53

"MX Ādaži" braucējs pirmais Eiropas čempionāta posmā, trešais kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"MX Ādaži" braucējs pirmais Eiropas čempionāta posmā, trešais kopvērtējumā twitter.com/Edgars_Mengelis

Aizvadītās nedēļas nogalē Dānijā pēdējā Eiropas čempionāta posmā kvadracikliem uzvaru izcīnīja "MX Ādaži" komandas pārstāvis Edgars Meņģelis, līdz ar to nodrošinot trešo vietu sezonas kopvērtējumā.

Dānijā sestdien lija spēcīgs lietus, kā rezultātā trase nebija piemērota braukšanai un sacensību organizatori pieņēma lēmumu sestdienas treniņus un kvalifikāciju atcelt, informēja Ādažu komandā. Svētdien laiks bija labāks un rīta treniņu laikā tika aizvadīta kvalifikācija, kurā Edgars uzrādīja labāko apļa laiku, taču pie starta E. Meņģelis devās piektais, jo viņam tika piešķirts piecu vietu sods par apstāšanos trasē.

Pirmo braucienu Edgars sāka no ceturtās starta vietas, bet jau pēc trim apļiem viņš atradās otrajā pozīcijā. Brauciena laikā ļoti tika piedzītas rokas, un tika pieņemts lēmums lieki neriskēt un turpināt braucienu, atrodoties stabilā otrajā vietā.

Otrajā braucienā "MX Ādaži" braucējam izdevās labāks starts un brauciens tika sākts no otrās pozīcijas. Pāris apļus risinājās sīva cīņa ar somu Koskelu, bet tad sāncensis tika apsteigts, Edgars nonāca līdera pozīcijā un finišēja pirmais, tuvāko sekotāju apsteidzot par 27 sekundēm.

Dānijā izcīnītā uzvara nodrošināja Edgaram sezonas kopvērtējumā augsto trešo vietu. Turklāt jāņem vērā, ka sezonas astoņos braucienos E. Meņģelis nopelnīja trīs "nullītes", kas liedza pacīnīties par uzvaru kopvērtējumā.

Jau šīs nedēļas nogalē varēsim vērot Edgara sniegumu pēdējā Superkausa izcīņas posmā Saldū.