01.09.2014 10:03

Motokrosa braucēji ievāc balvu ražu Cēsīs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Leons Kozlovskis Leons Kozlovskis "MX Ādaži"

Latvijas motokrosa čempionāta trešā posma, Latvijas kausa izcīņas un junioru čempionāta sestā posma sacensībās nedēļas nogalē Cēsīs teju visās motociklu klasēs laureātu vidū iekļuvuši Pierīgas klubu pārstāvji.

Senioru un veterānu konkurencē kārtējās uzvaras izcīnīja attiecīgi Leons Kozlovskis no "MX Ādaži" komandas un Atis Alžāns no Mārupes auto moto kluba "Bieriņi". Līdz ar panākumiem Cēsīs viņi abi nostiprinājušies Latvijas kausa izcīņas kopvērtējumā.

Godalgotas vietas ne tikai pieredzējušākajiem, bet arī jaunākajiem. MX50 klasē zēniem otrais abos braucienos un posma kopvērtējumā bija krimuldietis Kārlis Alberts Reišulis, bet piekto vietu ieņēma viņa jaunākais brālis Jānis Mārtiņš. Uzvarēja junioru čempionāta līderis Roberts Lūsis, bet Kārlis un Jānis ir attiecīgi otrajā un ceturtajā vietā.

Vairākas medaļas izcīnīja arī Pierīgas kvadriciklu braucēji. Amatieru grupā uzvaru trešajā posmā pēc kārtas izcīnīja Jānis Saldavs no "MX Ādaži" komandas, Q50 grupā labākais bija carnikavietis Kristians Stoļarovs, Q200 grupā otro vietu ieņēma Mārtiņš Toms Puķītis no Mārupes, bet Q100 grupā trešajā vietā ierindojās Artūrs Baltgalvis no Saulkrastiem.

MX65 klasē jauniešiem ceturto un piekto vietu ieņēma "Bieriņu" braucēji Patriks Ūzuls un Edvards Bidzāns. Piektais bija arī Gints Filipsons no Babītes novada MX2 klasē un mārupietis Toms Babris MX85 klasē.

Motokrosa sezona turpināsies svētdien ar "Monster Energy" Superkausa posmu Saldū, bet 13. un 14. septembrī Dobelē risināsies Latvijas čempionāta, kausa un junioru čempionāta pēdējais posms.