29.08.2014 14:55

Rihards Snikus Pasaules jāšanas sporta spēlēs trīsreiz sešniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rihards Snikus Pasaules jāšanas sporta spēlēs trīsreiz sešniekā Latvijas Jātnieku federācija

Pasaules jāšanas sporta spēlēs, kas notiek Francijā, piektdien savā trešajā startā paralimpiskajā iejādē baldonietis Rihards Snikus ar zirgu Chardonnay izcīnīja sesto vietu.

Sacensības noritēja brīvas izvēles programmā mūzikas pavadījumā, startēja 23 dalībnieki. Konkurencē kategorijā I a Rihards ar Chardonnay sasniedza augstu rezultātu 72,000 %. Iepriekš viņš ieguva piekto vietu komandu testā un sesto vietu individuālajā testā.

Edgars Treibergs, Latvijas delegācijas vadītājs Pasaules jāšanas sporta spēļu paralimpiskajā turnīrā un zirga Chardonnay īpašnieks, ir gandarīts par sasniegto, informēja Latvijas Jātnieku federācijā: "Labi, ka Rihards tik veiksmīgi nostartēja savā pirmajā šāda tik augsta līmeņa turnīrā, kas notiek reizi četros gados un kurā konkurence ir vēl spēcīgāka nekā paralimpiskajās spēlēs Londonā. Viena piektā un divas sestās vietas ir augsts sasniegums."

E. Treibergs atzīst, ka Rihards nostartēja stabili, zirgs gāja labi, un redzams, ka viņiem abiem kopā ir visas iespējas pilnveidoties. "Vienīgi sarūgtina tas, ka tiesnešu vērtējums ir ļoti atšķirīgs, un Norvēģijas un īpaši Vācijas arbitru ieliktās atzīmes mūs "pavilka" uz leju. Vērsos ar pretenzijām gan pie Vācijas federācijas, gan Eiropas Jāšanas sporta federācijas pārstāvjiem, un arī daudzi citi piekrita mūsu viedoklim, ka tiesāšanai jākļūst objektīvākai. Šim pasākumam ir pievērsta milzīga visas pasaules uzmanība, ieradies liels skatītāju skaits, un visa pilsēta dzīvo svētku noskaņā."

Latvijas Jātnieku federācijas ģenerālsekretāre un Riharda trenere Kristīne Lisovska: "Jau tas vien, ka Rihards kvalificējās šim startam, ir augsts sasniegums. Turklāt brīvās izvēles programmā tika sasniegts augsts rezultāts – 72 %. Divi no pieciem tiesnešiem pat deva vērtējumu 74 %. Paldies visiem, kas ar prieku palīdzēja mums sagatavoties šim startam, gan finansiāli, gan arī ar cita veida nodrošinājumu."

Kopumā Pasaules jāšanas sporta spēļu paralimpiskajā turnīrā piedalījās 100 sportistu no 33 valstīm.