28.08.2014 10:33

Latvijas regbisti cīnīsies par piekto vietu Eiropas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbisti cīnīsies par piekto vietu Eiropas čempionātā Zigismunds Zālmanis, Nikon

Vairāku Pierīgas klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas junioru (U-20) regbija izlase Eiropas čempionāta otrajā spēlē ar 24:15 uzvarēja "Rugby Europe Barbarians" komandu.

"Rugby Europe Barbarians" ir no dažādu valstu regbistiem sastādīta komanda, kuras kodolu veido čehi, taču ir arī ukraiņi, moldāvi, ungāri un kas turnīrā spēlē Vācijas komandas vietā.

11. minūtē Garkalnes kluba "Livonia" pārstāvis Valts Ripa izdarīja piezemējumu, bet Juris Iesalnieks no Ķekavas kluba "Miesnieki" iesita realizāciju panākot 7:0. Taču līdz pārtraukumam pretiniekiem izdevās atjaunot neizšķirtu 7:7.

Otrā puslaika sākumā "Barbarians" iesita sodu un izvirzījās vadībā. Taču tikai uz trim minūtēm, jo ar piezemējumu izcēlās vēl viens "Livonia" regbists - Dāvis Gauja, kurš panāca 12:10. Šāds rezultāts turējās astoņas minūtes, kad sekoja Daira Baranova piezemējums un Jura Iesalnieka realizācija – 19:10. Tūlīt pēc tam pretinieku ieskaites laukumā bumbu piezemēja Toms Preija – 24:10. Atlikušajā laikā "Barbarians" paspēja veikt piezemējumu, taču tā arī izrādījās pēdējā rezultatīvā darbība šajā spēlē.

Latvijas junioru izlasei šī bija pirmā uzvara astoņās spēlēs trijos Eiropas čempionātos, kopš tie notiek pēc līdzšinējās sistēmas. Ar šo panākumu jau tagad sasniegta augstākā vieta pēdējos Eiropas čempionātos.

''Uzvara nenāca viegli, taču nebija gaidītās agresīvās spēles. Mūsu komanda īpaši labi aizvadīja otro puslaiku, bija iespējas organizēt spēli, būvēt plānus nākamajam mačam,'' Latvijas Regbija federācijas preses dienestam atzīmēja komandas galvenais treneris Kristaps Staņa, kurš par vērtīgāko spēlētāju komandā nosauca Valtu Ripu: "Tas bija lielisks sniegums un atzīstama spēle, ņemot vērā šī jaunā spēlētāja salīdzinoši mazo pieredzi."

Jau ziņots, ka svētdien ceturtdaļfinālā Latvijas juniori ar 12:32 zaudēja Luksemburgai, kas liedza ieņemt vietu pirmajā četriniekā. Sestdien Latvijas regbisti cīnīsies par piekto vietu ar Moldovas izlasi.