26.08.2014 12:42

Pierīgas motokrosa braucējiem panākumi Latvijas kausā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas motokrosa braucējiem panākumi Latvijas kausā Jānis Pastars

Brīvdienās Gulbenē notika Latvijas kausa un Latvijas junioru čempionāta piektā posma sacensības motokrosā. Vairākās klasēs labāko trijniekā izdevās iekļūt Pierīgas klubu braucējiem.

Senioru grupā uzvaru abos braucienos un līdz ar to arī kopvērtējumā izcīnīja Leons Kozlovskis no "MX Ādaži" komandas, bet labāko desmitnieku noslēdza Jānis Bidzāns no Mārupes auto moto kluba "Bieriņi". Viņa komandas biedrs Atis Alžāns bija otrais kopvērtējumā veterānu grupā.

MX2 klasē ar uzvaru pirmajā braucienā un trešo vietu otrajā braucienā otro vietu posma kopvērtējumā izcīnīja Gints Filipsons no Babītes novada. MX65 grupā jauniešiem otro vietu abos braucienos un kopvērtējumā ieņēma Patriks Uzuls ("Bieriņi") un piekto – viņa komandas biedrs Edvards Bidzāns.

Savukārt MX50 klasē zēniem trešo vietu ieņēma krimuldietis Jānis Mārtiņš Reišulis, kura vecākais brālis, šāgada Baltijas čempions Kārlis pirmajā braucienā bija spiests izstāties un ar trešo vietu otrajā mēģinājumā nespēja summā pakāpties augstāk par 11. pozīciju.

Kvadriciklu "Q amatieri" klasē pirmo vietu ieguva Jānis Saldavs ("MX Ādaži"), kurš arī bija piektais "Q Pro" grupā. "Q200" klasē otro vietu ieņēma Mārtiņš Toms Puķītis ("Bieriņi") un "Q50" klasē trešo vietu – carnikavietis Kristiāns Jānis Stoļarovs.

Dienu vēlāk vairāki no Pierīgas motobraucējiem piedalījās Igaunijas kausa izcīņas sacensībās. 50 kub.cm klasē par uzvarētāju kļuva Kārlis Alberts Reišulis un desmitais bija viņa brālis Jānis Mārtiņš. "Q50" kvadriciklu klasē pirmo vietu izcīnīja Kristiāns Jānis Stoļarovs, bet 65 kub.cm klasē piektajā vietā ierindojās Patriks Uzuls.