21.08.2014 19:14

Siguldā finišējis velobrauciena "Baltic Chain Tour" otrais posms

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā finišējis velobrauciena "Baltic Chain Tour" otrais posms Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Olimpisko spēļu vicečempions Martins Dukurs par uzvaru ceturtdienas braucienā pa Pierīgas ceļiem sveica Krievijas izlases riteņbraucēju Ivanu Balikinu.

Daudzdienu velobrauciena "Baltic Chain Tour" 157 kilometrus garais otrais posms sākās Rīgā, un simbolisku startu riteņbraucējiem deva kādreizējais Latvijas Tautas frontes līderis Dainis Īvāns. No galvaspilsētas riteņbraucēji maršrutā Dreiliņi–Vālodzes–Saurieši–Tīnūži–Suntaži–Sidgunda–Upmalas–Allažmuiža–Allaži–Stīveri–Murjāņi–Turaida devās uz Siguldu, kur bija jāveic vēl divi 20 km gari apļi.

Pirmie mēģinājumi atrauties no lielās grupas bija neveiksmīgi, taču drīz pēc tam, kad dalībnieki bija pametuši Sidgundu, no pārējiem izdevās aizbēgt piecu riteņbraucēju grupiņai, kurā bija arī pagājušā gada velobrauciena uzvarētājs vācietis Filips Valslebens un "Rietumu Delfin" komandas pārstāvis Andžs Flaksis. Diemžēl Latvijas riteņbraucējam radās problēmas ar velosipēdu, un viņš bēgļu grupiņu drīz vien pameta.

Pirmajā starpfinišā Murjāņos kvarteta pārsvars pār lielo grupu bija sasniedzis pusotru minūti, bet jau Siguldā, kur riteņbraucējus pārsteidza ļoti spēcīgs lietus, priekšgalā bija palikuši tikai divi braucēji – austrietis Martins Veiss un Ivans Balikins no Krievijas izlases. Viņu divcīņā pārāks izrādījās krievs, kurš mazliet vēlāk saņēma posma uzvarētāja balvu no Martina Dukura rokām.

Labākais no Latvijas riteņbraucējiem ceturtdienas sacensībās bija Krists Neilands ("Rietumu Delfin"), kurš finišu sasniedza septītais.

Piektdien riteņbraucēji veiks "Baltic Chain Tour" trešo posmu no Valmieras līdz Pērnavai, bet finišēs velobrauciens svētdien Tallinā.

Šogad Baltijas reģiona populārākās un prestižākās daudzdienu sacensības ir iekļautas arī kopējā Baltijas ceļa 25 gadu jubilejas programmā. Viens no galvenajiem velobrauciena motīviem ir Baltijas valstu vienotības stiprināšana.