20.08.2014 20:36

Baltijas motokrosa čempionu tituli aizceļo arī uz Pierīgu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baltijas motokrosa čempionu tituli aizceļo arī uz Pierīgu "Reišulis MX"

Lietuvā aizvadīts Baltijas motokrosa čempionāta pēdējais trešais posms un noteikti uzvarētāji kopvērtējumā. Astoņās no trīspadsmit klasēm uzvarēja Latvijas motokrosa braucēji.

Mazākajā 50 kub.cm klasē Baltijas čempiona titulu izcīnīja krimuldietis Kārlis Alberts Reišulis. Lietuvā viņš uzvarēja abos braucienos un ar gandrīz simtprocentīgu bilanci – sešos braucienos piecas pirmās un viena otrā vieta – kļuva par kopvērtējuma uzvarētāju. Turklāt Kārlis ne tikai kļuva par Baltijas čempionu, bet arī otro reizi izcīnīja pirmo vietu Lietuvas čempionāta kopvērtējumā.

Jānis Reišulis, Kārļa jaunākais brālis, tehnisku iemeslu dēļ Lietuvas posmā braucot ar rezerves motociklu, abos braucienos ierindojās sestās vietas, posmā bija piektais, bet Baltijas čempionāta kopvērtējumā savā debijas sezonā finišēja ceturtajā pozīcijā.

"Quad Pro" klasē par spīti relatīvai neveiksmei Lietuvā – braucienos piektā un trešā vieta un ceturtā vietā kopvērtējumā – līderpozīcijas Baltijas čempionāta kopvērtējumā nosargāja "MX Ādaži" komandas pārstāvis Edgars Meņģelis. Viņa komandas biedrs Raivis Soote ieņēma devīto vietu posmā un piekto summā, bet Jānis Saldavs – desmito vietu gan posmā, gan kopvērtējumā "Quad Pro" ieskaitē, kā arī otro vietu "Q amatieri" vērtējumā.

"Q200" jauniešu sacensībās neveiksmīgs starts Lietuvā liedza saglabāt pirmo vietu Mārupes auto moto kluba "Bieriņi" pārstāvim Mārtiņam Tomam Puķītim. Baltijas čempionāta kopvērtējumā viņš finišēja otrajā pozīcijā aiz Matīsa Palēvica no "Motosports RT" komandas.

65 kub.cm klasē ar ceturto un trešo vietu braucienos un trešo vietu Lietuvas posmā trešo pozīciju arī Baltijas čempionāta kopvērtējumā ieņēma "Bieriņi" komandas braucējs Patriks Ūzuls. Šajā klasē par čempionu kļuva Kristiāns Freimanis ("Motosports RT").

Sacensībās Lietuvā notika arī divi braucieni veterāniem, un abos uzvaras izcīnīja Leons Kozlovskis no "MX Ādaži" komandas. Savukārt dāmu konkurencē, sacenšoties arī ar iesācējiem, otro vietu ieņēma Anna Stecjuka (AMK "Bieriņi").

Motokrosa sezona Latvijā šīs nedēļas beigās turpināsies ar Latvijas kausa izcīņas un junioru čempionāta piekto posmu Gulbenē.