20.08.2014 13:28

Pierīgas ūdensslēpotāji startē Latvijā un ārzemēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Adrija Ruņģe Adrija Ruņģe Ūdensslēpošanas klubs ”Priedaine”

Latvijas čempionāts un Jūrmalas kausa izcīņa ūdensslēpošanā pēc ilgāka pārtraukuma tika organizēti jau 40 gadus vecajā Priedaines ūdensslēpošanas kanālā ūdensslēpošanas kluba "Priedaine" mājas vietā.

Sacensības pulcēja labākos sportistus no visas Latvijas. Dienas gaitā notika spraiga cīņa ar konkurentiem un karstajiem laika apstākļiem, kā arī tika uzstādīti daudzi personīgie rekordi. Daudz medaļu izcīnīja ūdensslēpošanas kluba "Priedaine" sportisti, no kuriem vairums dzīvo Babītes novada Piņķos un Mārupē.

U-12 vecuma grupā meitenēm ar jaunu personisko rekordu uzvarēja Laura Bišere, bet U-14 grupā pirmās divas vietas ieguva "Priedaines" kluba pārstāves Megija Ruņģe un Adrija Ruņģe. Dāmu konkurencē labākā izrādījās Līva Spuriņa.

"Open" kategorijā vīriem pirmo vietu izcīnīja siguldietis Ingus Buks, kurš startēja pēc divu gadu pārtraukuma, vecuma grupā virs 35 gadiem – Dzintars Kaufmans, bet jauniešiem – Lūkass Vucāns (U-14) un Pauls Kurzemnieks (U-17).

Pēc aizvadītā Latvijas čempionāta ūdensslēpošanas kluba "Priedaine" sportisti piedalījās Polijas pilsētā Ščitno notikušajā "Mazuria" kausa izcīņā. Sacensības tika rīkotas divos no ūdensslēpošanas trīscīņas veidiem – slalomā un figurālajā slēpošanā.

Latvijas pārstāvji piedalījās slalomā. Pirmās trīs vietas U-14 vecuma grupā meitenēm izcīnīja Babītes vidusskolas un Mārupes vidusskolas skolnieces Adrija Ruņģe, Megija Ruņģe un Elizabete Erenbote.

Senioru konkurencē kausu izcīnīja Gundars Ruņģis, bet ceturto vietu ieņēma Gints Erenbots, kurš ir atsācis treniņus pēc 20 gadus ilga pārtraukuma. Kā atzinās Priedaines kluba instruktors un treneris Gundars Ruņģis, Polijā ezera ūdens ir bijis līdz šim nepieredzēti "smags". Tādēļ jo lielāks prieks par jaunajām sportistēm, kas spēja izturēt šo pārbaudījumu.

Drīz pēc sacensībām Polijā Latvijas ūdensslēpotāji devās uz Novopolocku, kur startēja Baltkrievijas atklātajās jaunatnes meistarsacīkstēs.

Nepaveicās Megijai Ruņģei, kura izcīnīja sesto vietu un palika uzreiz aiz finālistēm. Savukārt Adrija Ruņģe priekšsacīkstēs uzrādīja trešo labāko rezultātu, bet finālā, uzstādot jaunu personisko rekordu 3/55/14,25m, Adrija izcīnīja augsto otro vietu.

G. Ruņģis atzina, ka tik augsta ranga sacensībās parasti neizdodas uzrādīt augstvērtīgus rezultātus. Adrijai jau ir 2013. gada Eiropas čempionāta pieredze, un, iespējams, tas palīdz mobilizēties svarīgos brīžos. Adrijas rezultāts liecina par to, ka Latvijā ir iespējams uzaudzināt visaugstākā līmeņa sportistus. Šobrīd Babītes vidusskolas skolniece ir rangu tabulas 11. vietā starp Eiropas labākajām ūdensslēpotājām U-14 vecuma grupā.

Augusta beigās Budapeštā notiks speciālas slaloma sacensības, kur piedalīsies Babītes un Mārupes novadu sportisti. Sportistiem tiks doti četri braucieni un būs lieliskas iespējas uzstādīt personīgos rekordus un uzlabot savas pozīcijas Eiropas un Āfrikas rangu tabulā.