16.08.2014 20:17

Latvijas regbija-7 čempionātā viss pjedestāls Pierīgai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbija-7 čempionātā viss pjedestāls Pierīgai Zigismunds Zālmanis (RFC "Livonia")

Čempionāta trešās kārtas finālspēles pašās beigās Garkalnes kluba "Livonia" pirmā komanda "Huracan/Livonia" pārspēj Ķekavas kluba "Miesnieki" vienību "STATS serviss/Miesnieki".

Finālspēlē, kas vienlaikus bija arī izšķirošais mačs par pirmo vietu Latvijas čempionāta kopvērtējumā, rezultāts tika atklāts tikai pirmā puslaika beigās, kad Emīls Balodis ar piezemējumu un Valters Raņķis ar precīzu realizācijas sitienu panāca 7:0 "miesnieku" labā.

Otrā puslaika pašā sākumā ar piezemējumu beidzās divu "Livonia" lietuviešu Toma Zobiļa un Martina Landsberga saspēle, kurai sekoja Vigo Valdava realizācijas sitiens – 7:7. Taču drīz pēc tam "STATS serviss/Miesnieki" atguva vadību, pateicoties Viktora Silvonika piezemējumam, tiesa, grūts V. Raņķa realizācijas sitiens nebija precīzs – 12:7.

Ritēja pamatlaika priekšpēdējā minūte, kad Dāvim Gaujam izdevās pārraut ķekaviešu aizsardzību, nolikt bumbu ieskaites laukumā starp vārtu stabiem, un V. Valdavam neradās lielas grūtības gūt izšķirošos divus punktus ar realizāciju – 14:12 "Huracan/Livonia" labā.

Regbija kluba "Livonia" komanda par Latvijas čempioni regbijā-7 kļuva otro gadu pēc kārtas – pagājušajā gadā pirmo vietu izcīnīja komanda ar nosaukumu "Autowelt/Livonia". Savukārt Latvijas titulētākā regbija-7 kluba RK "Miesnieki" regbisti otro gadu pēc kārtas ieguva sudraba medaļas (pavisam viņiem to ir 24, no tām 14 zelta).

Par balvām Latvijas čempionāta trešajā kārtā gādāja regbija klubs "1964", kas sestdien svinēja savu 50 gadu jubileju. Individuālās speciālbalvas saņēma Matīss Zalcmanis no SK "Ovāls" kā rezultatīvākais spēlētājs un Viktors Silvoniks no "STATS serviss/Miesnieki" kā kārtas vērtīgākais spēlētājs.

"Fināls izvērtās smagāks nekā bijām paredzējuši. Jau zinājām, ka būs problēmas bumbas ķeršanā un autos, jo nespēlēja Artūrs Kisle. Turklāt vēl parādījās vecās traumas – kā Aināram Bērziņam, kuru nācās nomainīt. Arī ar pirmā piezemējuma autoru Landsbergu bija problēmas – viņš savainoja kāju. Puiši neizpildīja uzdevumu, kuru es pirms spēles kā treneris šajā turnīrā biju devis, tāpēc nācās rakties ārā. Dāvja Gaujas piezemējumu es sauktu par zelta piezemējumu," Latvijas Regbija federācijas preses dienestam stāstīja čempionvienības vadītājs Jānis Zuments, kurš ierastā komandas galvenā trenera Edmunda Ščavinska prombūtnē pildīja trenera pienākumus.

Trešo vietu gan Latvijas čempionāta trešajā posmā, gan kopvērtējumā ieguva "Garkalne/Livonia" komanda, kura "mazajā finālā" ar 21:14 pieveica kluba "Ovāls" regbistus. Pavisam regbija-7 čempionātā šogad startēja deviņas komandas.

"Par otrās komandas iegūtajām bronzas medaļām prieks ir vēl lielāks, jo divi spēlētāji šajā komandā bija 17 gadus veci. Ar tiem resursiem, kas bija šajā komandā, puiši izspieda maksimumu. Vinnēt "Ovālu" – tā nav joka lieta, ja ņem vērā, ka pusfinālā "Ovāls" bija zaudējis "miesniekiem" tikai ar 14:17," sprieda J. Zuments. Otrajā pusfinālā divu Garkalnes kluba komandu savstarpējā cīņā "Huracan/Livonia" bija uzvarējuši "Garkalne/Livonia" spēlētājus 41:7.

Pēdējo astoto vietu sestdien notikušajā turnīrā ieņēma regbija kluba "Miesnieki" otrā komanda "Ķekavas novada sporta skola/Miesnieki".