13.08.2014 12:31

Valmieras orientēšanās čempionāta godalgas aizceļo uz Pierīgu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valmieras orientēšanās čempionāta godalgas aizceļo uz Pierīgu Ziemeļvidzemes orientēšanās centrs

Latvijas kausa izcīņas desmitajā posmā par uzvarētāju dāmu elites grupā kļuvusi Irita Puķīte no Saulkrastiem. Uz goda pjedestāla kāpa vēl vairāki viņas novadnieki un arī citu Pierīgas novadu pārstāvji.

Valmieras čempionāts orientēšanās sportā pie Baiļu slēpošanas trases norisinājās divas dienas – pirmajā dalībnieki veica garo distanci, bet otrajā mērojās spēkiem vidējā distancē, nosakot labākos divu dienu summā. Pavisam sportisti sacentās 38 vecuma un meistarības grupās un trīs tautas klases grupās.

Dāmu elites grupas sacensībās pēc pirmās dienas vadībā izvirzījās orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāve Irita Puķīte, kura pārējās trīs konkurentes apsteidza par vairāk nekā desmit minūtēm. Otrajā dienā saulkrastiete sasniedza trešo rezultātu, un ar to bija pietiekami, lai nosargātu līderpozīcijas kopvērtējumā. Otrās vietas ieguvēja Ieva Mauliņa pēc trasē pavadītām vairāk nekā divām stundām no I. Puķītes summā atpalika par trim minūtēm.

V16 vecuma grupā jauniešiem pirmo vietu izcīnīja Uldis Upītis no Saulkrastiem, bet S18 grupā jaunietēm, kurā uzvarēja ādažniece Laura Leiboma, trešā bija viņa novadniece Kendija Aparjode (visi pārstāv OK "Kāpa"). Jauniešu sacensībās divas trešās vietas ieguva arī siguldietes Magda Cigle (S14) un Kristīne Brunere (S12).

No Valmieras uz Pierīgas novadiem aizceļoja vēl vairākas godalgas, kuras izcīnīja orientieristi senioru grupās. Par uzvarētājiem kļuva orientēšanās kluba "Kurmis" pārstāvji mārupieši Gunta Lebedoka (S50) un Kārlis Magons (V60), kā arī baldonietis Andris Tauvens (V65) un carnikavietis Pēteris Novikovs (V70). Otro vietu S65 grupā ieguva Rudīte Šterna no Siguldas, trešās – siguldietis Guntis Arnicāns (V45) un mārupietis Jānis Lagzdkalns (V55).

Savukārt Ķemeru svētku ietvaros notika "TempO" precīzās orientēšanās sacensības "Ķemermiestiņa Mazās Anniņas Lielā balva". Tajās pirmās divas vietas ieguva Zita un Atis Rukšāni no Sējas novada, bet trešo – Vjačeslavs Lukaševičs no Krāslavas, kurš turklāt startēja paralimpiskajā grupā.

Nākamais Latvijas kausa posms orientēšanās sportā – "Malienas kauss" – nākamās nedēļas nogalē notiks Alūksnes pusē.