11.08.2014 12:21

Mārupē ātrākie Vācijas skrituļslidotāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupē ātrākie Vācijas skrituļslidotāji www.maratoni.lv

Svētdien Mārupē jau piekto gadu norisinājās vērienīgākās skrituļslidošanas sacensības Latvijā – "Spices" maratons.

Kopumā skrituļslidošanas maratons pulcēja vairāk nekā 600 dalībniekus ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas, Beļģijas, Vācijas un Čehijas. Maratonā sev piemērotu distanci varēja atrast gan profesionāli sportisti, gan tie, kuriem skrituļslidošana ir hobijs. Šogad skrituļslidotājiem bija iespējams startēt četrās dažādās distancēs.

"Dion" 44 kilometru sporta distancē vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja vācietis Fēlikss Reihnens no komandas "Powerslide-Matter World Team", kurš finišu sasniedza pēc stundas, astoņām minūtēm un divām sekundēm. Otrais finišēja Bartošs Čojnacki no Polijas, kurš sacensību uzvarētājam zaudēja nepilnas divarpus minūtes. Trešais distanci pabeidza beļģis Fere Spreits.

No Latvijas pārstāvjiem labāko rezultātu sasniedza ātrslidotājs un olimpietis Haralds Silovs, kurš ierindojās septītajā vietā, par trim minūtēm un piecām sekundēm atpaliekot no sacensību uzvarētāja.

Preses konferencē sacīkšu uzvarētājs Fēlikss Reihnens atzina: "Šodien bija ļoti karsts un nācās atdot daudz spēku, lai finišētu pirmajā vietā. Trase bija ļoti interesanta, ar mainīgu reljefu un asiem pagriezieniem. Tieši šādas trases pietūkst Eiropas sacīkšu kalendārā, tāpēc es ļoti ceru, ka šeit sacīkstes notiks arī turpmāk. Esmu pārliecināts, ka mūsu komanda uz nākamā gada maratonu ieradīsies vēl kuplākā sastāvā."

44 kilometru distancē sieviešu konkurencē labāko rezultātu uzrādīja Katarina Rumpuss no Vācijas, finišējot pēc stundas, 11 minūtēm un 34 sekundēm. Otrā finišēja Laima Kaufiņa no komandas "SkiBox/Filter", kura no sacensību uzvarētājas atpalika par četrām minūtēm un 52 sekundēm. Trešo vietu ieguva Antra Zemīte no komandas "ASI Ski-box", distanci pieveicot stundā, 29 minūtēs un 8 sekundēs.

Pirmās vietas 11 km tautas distancē izcīnīja Kaspars Kaljuvē (18:37) un Elizabete Jogi (21:07) no Igaunijas, otrajās vietās atstājot mājiniekus Reini Znotiņu un Artu Irbi. Savukārt 6 km distanci visātrāk veica Mareks Gromovs (14:51) un Marta Ceriņa (15:30).

Balvas saņēma arī tie skrituļslidotāji, kas bija īpaši un radoši piedomājuši pie savā vizuālā noformējuma. Balvas tika piešķirtas tādās nominācijās kā Stilīgākais matu sakārtojums, Enerģiskākais skrituļslidotājs, Košākais krekls, Raibākās zeķes, Raibākā ķivere, Muskuļainākais skrituļslidotājs, Radošākā ģimene un Kuplākā ģimene. Īpašu balvu no "Forum auto" saņēma krāšņākais un stilīgākais "Forum Auto" ģimenes distances dalībnieks, balvā uz nedēļas nogali iegūstot "Peugeot 308 SW" ar pilnu bāku.

Vairāk foto skatīt šeit.