11.08.2014 10:58

Ģirts Bricis kļuvis par LJF kausa ieguvēju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sestdien un svētdien sporta centrā "Kleisti" notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausu izcīņas pēdējais ceturtais posms šķēršļu pārvarēšanā, poniju jāšanā un amatieru konkurencē.

Pieaugušo konkurencē pārliecinoši uzvarēja Ģirts Bricis no Babītes novada jātnieku sporta kluba "Sport de Lux". Pēdējā posma sacensībās viņš kopā ar zirgiem Emilie Jolie un Carlord svinēja dubultuzvaru maršrutā ar 140 cm augstiem šķēršļiem. Kopvērtējumā, rēķinot trīs no četriem labākajiem rezultātiem, Bricis savāca maksimālo punktu skaitu 63.

Otrajā vietā ierindojās Aleksandrs Šakurovs (42 p.), trešajā – Linda Ansule no Jaunmārupes z/s "Lielceri" (36 p.).

"Pēc saspringtā un veiksmīgi aizvadītā Pasaules kausa posma Rīgā šīs sacensības bija tāda kā aktīva atpūta gan man, gan zirgiem. Jau nākamnedēļ braucam uz nākamo Pasaules kausa posmu Lietuvā. Esmu gandarīts par to, ka mani zirgi nav noguruši pēc lielā karstuma un lec ar azartu, līdz ar to arī uzvaras neizpaliek," LJF preses dienestam atzina LJF kausa ieguvējs Ģirts Bricis, kurš ieņēma pirmās divas vietas arī 6–7 gadus veco zirgu grupā ar Conterina un Dynamique.

Pierīgas novadu jātnieku klubu pārstāvji iekļuva starp laureātiem arī citās kategorijās. Bērnu (līdz 16 g.v.) konkurencē LJF kausu kopvērtējumā izcīnīja ropažniece Sabīne Siliņa, bet otro un trešo vietu ieņēma Garkalnes novada klubu "Kriķi" un "Meždruvas 1" pārstāvji Laura Luīze Leinerte un Mārtiņš Pilders.

Junioru (līdz 18 g.v.) un jauno jātnieku (līdz 21 g.v.) grupā uzvarēja Nellija Nulle no Garkalnes sporta kluba "Gaujas krasti". Tikpat punktu nopelnīja un otrajā vietā ierindojās Anna Šellere no Baldones jātnieku kluba "Telfas", bet trešā bija Sabīne Siliņa.

Divas uzvaras Mārupes novada z/s "Tīraines staļļi" pārstāvjiem. Līdz piecus gadus veco zirgu grupā pirmo vietu izcīnīja Emīlija Elizabete Zandere ar Lādogu, bet otrās grupas poniju konkurencē vislabāk veicās Helēnai Tomingasai. Savukārt amatieru grupās otrās vietas ieguva Elīna Kandevica no Stopiņu novada jātnieku kluba "Mežezeri" un Olga Šellere no kluba "Telfas".