06.08.2014 13:44

Ropažu novadā skanēja šāvieni un rūca motori

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu novadā skanēja šāvieni un rūca motori www.sporting.lv un Krišjānis Grantiņš

Aizvadītajās brīvdienās starptautiska mēroga sacensības šaušanā un motorsportā risinājās Ropažu novadā esošajās sporta bāzēs.

Rīgas šaušanas centrā divas dienas risinājās "Grand Prix Latvia" sacensības stenda šaušanas disciplīnā sportingā. Par turnīra līmeni liecināja fakts, ka Latvijā ieradies bija (gan ne pirmo reizi) daudzkārtējais pasaules un Eiropas čempions Džordžs Digvīds no Lielbritānijas. Viņš tad arī kļuva par sacensību uzvarētāju, divu dienu summā savācot 194 punktus.

Otrās vietas ieguvēja noskaidrošanai bija nepieciešama pāršaušana – Tihvans Veiko no Igaunijas un Marks Māršals no Lielbritānijas bija savākuši pa 190 punktiem. Vicečempiona titulu beigās ieguva igaunis. Labākais no Latvijas šāvējiem pa lidojošajiem mērķiem Edgars Galeckis no Grobiņas ieņēma astoto vietu (183 p.).

Turpat blakus sporta kompleksā "333" divas dienas rūca motori. Sestdien notika kartinga sacīkšu seriāla "ProKart" priekšpēdējā piektā posma sacīkstes. Bet dienu vēlāk risinājās Latvijas un Baltijas supermoto čempionātu kārtējā posma sacensības ar Polijas, Krievijas, Lielbritānijas un Somijas sportistu piedalīšanos. Kā zināms, supermoto ir motosporta disciplīna, kurā apvienota gan šosejas, gan motokrosa specifika, un "333" ir viena no retajām vietām Latvijā, kur var notikt šādas sacensības.

Prestižajā S1 klasē uzvaru izcīnīja Aleksandrs Latiševs no Krievijas, kurš finišēja pirmais abos 15 apļus garajos braucienos un kopvērtējumā apsteidza Sami Ūtelu no Somijas un britu Lūisu Kornišu. Labākais no mājiniekiem bija līgatnietis Krists Zicmanis – braucienos divas ceturtās vietas un piektā vieta summā.

"SM Street" klasē par posma uzvarētāju kļuva Pols Reinolds no Lielbritānijas, bet Ilmārs Uzulnieks ierindojās trešajā vietā. "SM amatieri/MX" grupā labākais abos braucienos bija Atis Pārums, bet "SuperQuad" grupā kvadricikliem Aleksejs Kuzmins.