06.08.2014 12:12

Lēdurgā dominē Igaunijas radio vadāmie modeļi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lēdurgā dominē Igaunijas radio vadāmie modeļi ekrānšāviņš no youtube.com

53 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas piedalījās "RcOffroad" kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās radio vadāmajiem automodeļiem "Pelēkais RC" trasē Krimuldas novada Lēdurgā.

Sacensības pagāja ar ievērojamu ziemeļu kaimiņu pārākumu. Četrās modeļu klasēs latviešiem un lietuviešiem tikai pa reizei izdevās iespraukties labāko trijniekos.

Visplašāk pārstāvētajā "1/8 Open Electro" klasē modeļiem ar elektromotoriem (27 dalībnieki) tas izdevās siguldietim Robertam Treijam, kurš trijos A finālbraucienos ieņēma otro, ceturto un 11. vietu un, rēķinot divus labākos rezultātus, kopvērtējumā ierindojās trešajā pozīcijā aiz Rainera Resara un Hendrika Lainemē.

"RcOffroad" kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem labāko trijnieks ir tāds pats kā pēdējā posmā: R. Resaram 196 punkti, H. Lainemē 162, R. Treijam 160 punkti.

R. Resars vēl vienu uzvaru svinēja "1/8 Buggy Nitro" klasē modeļiem ar iekšdedzes dzinējiem, kurā labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Mārtiņš Šteins ar iegūtu piekto vietu.

"1/10 4WD Buggy" četru riteņu piedziņas modeļu klasē, kurā uzvarēja H. Lainemē, ceturtajā vietā – gan tikai piecu dalībnieku konkurencē – ierindojās Ēvalds Butāns, kurš ir trešais kopvērtējumā. Savukārt klasē "2WD" modeļiem ar divu riteņu piedziņu pirmais bija Viljars Kasks un ceturtais – Uldis Švalbe.

Līdz "RcOffroad" kausa izcīņas beigām vēl atlikuši divi posmi 30. augustā Limbažos un 20. septembrī "Kangarnieku" trasē Siguldas novada Allažos. Savukārt no 15. līdz 17. augustam "Pelēkais RC" trasē Lēdurgā risināsies Baltijas kausa izcīņa.