06.08.2014 10:42

Siguldietis ceturtais Pļaviņās, otrais Madonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Raivis Zīmelis un Justīne Brūvere Raivis Zīmelis un Justīne Brūvere www.mysport.lv

Kalnu riteņbraukšanas (MTB) sezona Latvijā pagājušās nedēļas nogalē turpinājās ar Pļaviņu MTB maratonu un "VW-Trek kausa" piekto posmu Madonā.

Abu sacensību galvenajās (garākajās) distancēs cīņā par uzvaru piedalījās siguldietis Raivis Zīmelis. 87 km distancē Pļaviņās viņš pēc vairāk nekā triju stundu brauciena finišēja ceturtais pusminūti aiz uzvarētāja Mārtiņa Blūma. Savukārt Madonā 42 km distancē bijušais biatlonists finišā pussekundi piekāpās aktīvajam biatlonistam alūksnietim Oskaram Muižniekam.

Kā vēsta rīkotāji, pirms pēdējā stāvā nobrauciena 100 metrus līdz finišam pāris metrus priekšā bija O. Muižnieks, taču pēdējā līkumā R. Zīmelis jau bija blakus. Sajaucot, kur beigās īsti ir jābrauc, Raivim netīšām sanāca bloķēt Oskaru pēdējā pagriezienā pirms finiša taisnes un, sapratis, ka ir traucējis savam konkurentam, Raivis nodemonstrēja "fair play" jeb godīgu cīņu un apzināti sabremzēja, ļaujot Oskaram finišēt pirmajam.

Abās sacensībās starp laureātiem iekļuva vēl vairāki Pierīgas novadu pārstāvji.

Pļaviņu MTB maratonā izcēlās vairāki carnikavieši. 50 km distancē uzvaru dāmu konkurencē svinēja Justīne Brūvere un trešo vietu 1965./74. g. dz. grupā ieņēma Sergejs Rodionovs, bet 30 km braucienā S12 grupā meitenēm labākā bija Renāte Rodionova, bet šajā pašā vecumā puišiem trešo vietu ieņēma Matīss Peinšmits.

Vēl pirmo vietu jaunietēm (1998./2001. g. dz.) 30 kilometros izcīnīja Krista Ratniece no Ķekavas novada sporta skolas, bet 50 kilometros 1955./64. g. dz. kungiem trešais bija Edmunds Peslaks no "Ikšķile Velo" komandas.

Madonā 21 km pusmaratonā kopvērtējuma līderis olainietis Gunārs Dzalbs jau pirmajā kāpumā aizbrauca no konkurentiem un svinēja pārliecinošu uzvaru, tuvāko sekotāju apsteidzot par gandrīz pusotru minūti. Kopvērtējuma uzvarētājs noskaidrosies "VW-Trek kausa" pēdējā posmā starp G. Dzalbu un Jāni Rubiku.

Bērnu distancēs starp laureātēm iekļuva mārupiete Helēna Krūmiņa, garkalniete Monta Nummure un Laura Jankovska no Lilastes.