05.08.2014 13:02

Salaspilieši startējuši pasaules frisbija klubu čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pirmdien notika pirmās Salaspils frisbija kluba spēles pasaules klubu čempionātā, kas no 2. līdz 9. augustam norisinās Itālijas pilsētā Leko.

Pēdējās nedēļās laikapstākļi nav lutinājuši Leko, lietus dēļ spēļu laukumi ir pamatīgi applūduši, un par spīti atceltajām spēlēm pirms divām dienām sacensības ir sākušās, informēja Latvijas Frisbija federācijā.

Pirmo spēli "Salaspils FK" jauktā komanda aizvadīja pret savas apakšgrupas komandu "Grandmaster Flash" no Polijas, kurā tika gūta uzvara ar rezultātu 15:13.

Spēles sākums bija ļoti saspringts, jo abas komandas uzbrukumos spēlēja gandrīz bez kļūdām. Salaspilieši tomēr izmantoja reto kļūdu poļu izpildījumā un pārtraukumā devās ar divu punktu pārsvaru. Otrajā puslaikā pretinieki spēja spēli izlīdzināt, tomēr mūsējie turpināja spēlēt precīzi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

Otrās spēles pretinieki bija Kanādas pārstāvji "Team Fisher Price", kuri izrādījās par mata tiesu pārāki, un Salaspils frisbijistiem nācās piekāpties ar rezultātu 14:15.

Gluži kā pirmajā spēlē, arī šeit komandas spēlēja punkts punktā un neviena no komandām nespēja izrauties vadībā ar lielāku pārsvaru kā +1. Tuvojoties pirmā puslaika beigām, salaspilieši veiksmīgi nostrādāja aizsardzībā, gūstot punktu, un pārtraukumā devās ar divu punktu pārsvaru. Otro puslaiku mūsējie sāka vēl veiksmīgāk, gūstot pat triju punktu pārsvaru, tomēr turpinājumā pašu pieļautās kļūdas uzbrukumā ļāva pretiniekiem atgūt iekavētos punktus un izvirzīties vadībā. Kad rezultāts sasniedza 14:14 un tika izspēlēts pēdējais punkts, latvieši neveiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, atstājot brīvu kanādiešu spēlētāju savā aizsardzības zonā, – 14:15. Šajā spēlē pleca traumu lēcienā guva pieredzējušais Mārtiņš Taurenis, kurš, visticamāk, vairs turnīrā spēlēt nevarēs.

Otrdien vakarā notiks pēdējā "Salaspils FK" grupas spēle pret Lielbritānijas komandu "Black Eagles". Paši spēlētāji ir optimistiski noskaņoti un ir gatavi izcīnīt uzvaru šajā spēlē. Nākamajā fāzē komandas izspēlēs otro grupu turnīra kārtu, pēc kuras sekos izslēgšanas spēles. Finālspēles tiks aizvadītas 9. augustā.

"Salaspils FK" komandas sastāvs: Mārtiņš Gusārs, Ieva Grabe, Evija Arste, Aigars Ancāns, Monta Poduma, Santa Možeika, Lāsma Kublicka, Roberts Apinis, Andris Otisons, Reinis Otisons, Igors Minovs, Sandra Minova, Dace Cīrule, Ģirts Betmanis, Mārtiņš Kasparāns, Mārtiņš Taurenis.