05.08.2014 12:39

Mārupietim zelts autokrosā, siguldietim sudrabs folkreisā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupietim zelts autokrosā, siguldietim sudrabs folkreisā ekrānšāviņš no youtube.com

Vecpils autotrasē noticis Latvijas autokrosa čempionāta trešais posms un folkreisa Vasaras kausa izcīņas ceturtais posms.

Autokrosa čempionāta "Open" klasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja pagājušā gada čempions un šīs sezonas līderis mārupietis Agris Brediks, vēsta autocross.lv. Viens no viņa galvenajiem konkurentiem Lauris Unāms no Salaspils, kurš bija uzvarējis iepriekšējās sacīkstēs, sākotnēji atteicās no piedalīšanās veselības problēmu dēļ, vēlāk uz starta tomēr izgāja, taču finālbrauciena pirmajā aplī iekļuva avārijā un drīz pēc tam tehnisku iemeslu dēļ bija spiests izstāties.

B600 bagiju klasē piektajā vietā ierindojās Aigars Liškovskis no Baložiem, bet mārupietis Rihards Baumanis debijas reizē piedzīvoja vairākas avārijas un finālā uz starta neizgāja, finišējot septītajā pozīcijā.

1600 klases finālbraucienu labu laiku otrajā pozīcijā brauca Jānis Lideris no Jaunmārupes, taču arī viņš bija spiests izstāties tehnisku problēmu dēļ. Savukārt "VAZ klasika" konkurencē devītajā vietā 12 dalībnieku konkurencē ierindojās cits Jaunmārupes autobraucējs Andris Krieviņš.

Beta bagiju klasē jauniešiem pirmo divu posmu uzvarētājs Everts Henilāns no Upesciema šoreiz bija spiests samierināties ar otro vietu aiz jūrmalnieka Kriša Miķeļa Aploka.

Dienu vēlāk turpat Vecpils autotrasē risinājās folkreisa Vasaras kausa izcīņas ceturtais posms. Finālā visai drošu uzvaru izcīnīja jelgavnieks Renārs Ēķis, bet otrajā pozīcijā tikpat pārliecinoši finišēja siguldietis Ivo Gabrāns.

Iepriekšējos posmos I. Gabrāns bija ieņēmis vienu otro, vienu piekto un vienu sesto vietu un ir līderis junioru kausa kopvērtējumā.