04.08.2014 14:41

Uz divriteņa diennakti bez pārtraukuma

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz divriteņa diennakti bez pārtraukuma Einārs Binders

Kaislīgākajiem kalnu riteņbraukšanas cienītājiem Baldones novada Riekstukalnā bija sarīkotas "24h Virši-A MTB" sacensības solo, pāru un četru braucēju komandu grupās.

Absolūti labāko rezultātu uzrādīja "grandios.lv" vīru komanda Andrejs Dzelme, Matīss Bērziņš, Guntars Sideļskis un Juris Lagzdiņš. Kopā distancē viņi pavadīja 23 stundas, 51 minūti un 42 sekundes un veica četrdesmit vienu 10,5 km garo apli, kopā noripinot 430,5 kilometrus.

Tikai vienu apli un 10,5 kilometrus absolūtajiem čempioniem zaudēja labākā no četrinieku klases komandām jauktajā konkurencē – Aldis Slaidiņš, Jānis Muižulis, Andis Miončinskis un Ingrīda Šmite. Savukārt dāmu kvartetiem izturīgākās bija "Ādaži Velo" komandas pārstāves Zanda Rutkovska, Aija Valtmane, Inese Liepiņa un Kristīne Lejiņa-Kancīte – 24 apļi un 252 kilometri.

Individuālajās sacensībās pārāki izrādījās kaimiņi – pirmās divas vietas ieguva lietuvietis Sauļus Speičis (32 apļi) un Juri Molevs no Igaunijas (30), bet labākais no mājiniekiem bija ikšķilietis Vilnis Klinovičs (29). Pāru klasē vīriem uzvarēja Reinis Avens un Mārtiņš Ozols (38), bet jauktajiem pāriem – Einars Sulskus un Nerija Andžuliene no Lietuvas (24).

Vienlaikus ar diennakts brauciena dalībniekiem finišēja riteņbraucēji, kuri pusnaktī bija startējuši 12 stundu sacensībās. Vīru pāru grupā uzvarēja Raivo un Salvis Sarkanāboli (17 apļi), jauktajiem pāriem – Zigmunds Nurža un Karlīna Skrastiņa no "Ādaži Velo" (16), bet dāmām solo klasē – vienīgā dalībniece Lauma Čerņevska (6).