04.08.2014 13:40

Ar Siguldas kausa izcīņu orientieristiem atsākusies Latvijas kausa sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar Siguldas kausa izcīņu orientieristiem atsākusies Latvijas kausa sezona www.lof.lv

Turaidā aizvadītas divu dienu orientēšanās sacensības "Siguldas kauss", kurās dalībnieku izturību pārbaudīja laika apstākļi, garās distances un kalnainais apvidus.

Turaidas apvidus tuvāko nedēļu laikā kļūs par aizliegto teritoriju treniņiem tiem sportistiem, kas pretendē uz dalību 2018. gada pasaules čempionātā, kas, kā zināms, notiks tieši Siguldā. Tāpēc iespēju iepazīties ar apstākļiem izmantoja ne viens vien kaimiņvalstu orientierists.

Dāmu konkurencē elites grupā lietuviete Sandra Paužaite vairāk nekā pārliecinoši apsteidza pārējās konkurentes. Krievijas sportiste Jūlija Pečura ierindojās otrajā vietā, bet labākā Latvijas pārstāve – Janeta Turka ("Taka TOK") – ieņēma goda pjedestāla trešo pakāpienu, informēja Latvijas Orientēšanās federācijā.

Vīriešu elitē sacīkstes par uzvaru izvērtās nedaudz spraigāka. Pirmajā dienā pēc noskrietām vairāk nekā 96 minūtēm tikai 18 sekundes šķīra līderi orientēšanās kluba "Ozons" pārstāvi Anatoliju Tarasovu un Jāni Tamužu ("Auseklis IK"), bet otrajā dienā A. Tarasovs, daudz pārliecinošāk veicot distances beigu daļu, šo pārsvaru palielināja līdz nepilnām četrām minūtēm. Trešais gan pirmajā, gan otrajā dienā, kā arī kopvērtējumā palika Kristaps Ozoliņš (Madonas BJSS/OK "Arona").

Labākie Turaidā tika noskaidroti arī vairākās vecuma grupās, un uzvarētāju vidū bija orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāvji Uldis Upītis (V16) no Saulkrastiem, Laura Leiboma (S18) un Ruta Kukka (S60) no Ādažiem, kā arī Ārija Šinke (S55) no Olaines.

Latvijas kausa izcīņa turpināsies jau nākamajā nedēļas nogalē ar Valmieras čempionātu, kas notiks Baiļu apkārtnē.